Джамия в град Заандам в северозападна Холандия претърпя исламофобско нападение

...
Джамия в град Заандам в северозападна Холандия претърпя исламофобско нападение
Коментари Харесай

Поредно исламофобско нападение, този път в Холандия

Джамия в град Заандам в северозападна Холандия претърпя исламофобско нахлуване във вторник, предават международните информационни организации.

Нанесени са вреди по постройката, само че няма потърпевши.

"Не знаем кой е направил офанзивата, само че се тормозим. Притесняваме се, че към този момент се стъмва рано, изключително през зимата, а нашите възпитаници вечер учат вяра в джамията ", съобщи доктор Исмаил Генч, представен от международните организации.

Генч сподели, че пазачът, който е пристигнал в джамията, е отбелязал обстановката и добави, че в никакъв случай до момента не са се сблъсквали с подобен случай.
Той сподели, че на джамията не са нанесени други повреди, с изключение на счупени прозорци и че нападателите ще станат ясни, откакто бъдат прегледани охранителните камери.

Припомняме, че в Европа бяха осъществени серия ислямистки офанзиви, откакто френският президент Еманюел Макрон подлага на критика исляма, а карикатури с пророка Мохамед още веднъж се появиха.

Европейските страни би трябвало да обезпечат съгласуван бърз отговор на съществуващата терористична опасност. Това съобщи във вторник Макрон на конференция след европейска конференция за битка с тероризма.

Видеоконференцията за сигурност се организира с присъединяване на немския канцлер Ангела Меркел, френския президент Еманюел Макрон, австрийския канцлер Себастиан Курц, холандския министър председател Марк Рюте и ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Франция, в която се намира най-голямата мюсюлманска общественост в Европа, бе наранена от поредност ислямистки набези през последните години. Тунизиец, който крещеше "Аллаху Акбар ", обезглави жена и умъртви двама души в черква във френския град Ница преди две седмици.

Френският президент провокира митинги в мюсюлманския свят след убийството на учителя Самюел Пати.

Макрон разяснява по-рано, че последната офанзива в Австрия демонстрира, че заплахата от тероризъм може да идва отвред, в това число от лица, изпратени от други страни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР