Джамал ал Зинати е в състояние на шок и неверие. 33-годишният

...
Джамал ал Зинати е в състояние на шок и неверие.
33-годишният
Коментари Харесай

„Защо да бомбардираме училища?“ Семействата в Газа нямат безопасно място на фона на израелските атаки

Джамал ал Зинати е в положение на потрес и обезверение.

33-годишният мъж е търговец на парфюми, само че през днешния ден миризмата на гибел и опустошение е непреодолима – в неговия квартал и в цялата Ивица Газа.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла Войната сред Израел и Газа: Какво се случва и за какво? | Започнете тук Ракети, изстреляни от Южен Ливан към Израел, до момента в който Газа е бомбардирана „ Бяхме нападнати. Бяха нападнати “: Украинците поддържат Израел Войната сред Израел и Газа: Кои интернационалните артисти могат да играят миротворци? завършек на списъка

Джамал се приютява в класна стая на учебно заведение, ръководено от UNRWA – Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне и работа на палестинските бежанци в Близкия изток – откакто целият му квартал беше взривен от израелски ракети.

Докато войната сред Израел и Хамас бушува за четвърти следващ ден, в миналото оживените квартали в централен град Газа в този момент лежат в руини. На фона на безмилостните детонации хиляди хора не останаха без различен избор, с изключение на да потърсят заслон в пренаселени публични места и учебни заведения, надявайки се на относителна сигурност. В допълнение към херметичната обсада на Израел, разрушенията, породени от бомбардировките, в допълнение свиха пространството, налично за тях да живеят, да оцеляват, да дишат.

Цели фамилии се оказват бездомни, кварталите им съпоставени с земята. От другата страна на Ивицата Газа кълба пушек замъгляват силуета.

„ Когато избягахме през вратата, единственото, което мислехме, че Израел евентуално просто ще ни заплаши да напуснем, с цел да вдъхне боязън в сърцата ни “, споделя Джамал. „ Не имах вяра, че ще нанесат въздушни удари по целия регион и ще го оставят в черни руини. “

Това включва неговия дом, място, което си спомня като изпълнено с щастливи мемоари, което означаваше „ всичко “ за фамилията му. „ Тук живеехме щастливо, празнувахме рождени дни и градихме фантазии. “

„ Сега не е нищо друго с изключение на отломки “, прошепва той, а в очите му напират сълзи. „ Избягахме в близкото учебно заведение за сигурност, само че сме натъпкани тук със стотици други. Няма място и децата ни плачат, до момента в който спят всяка вечер. “

И въпреки всичко даже в учебните заведения, където хората от Газа намират заслон, животът им е белязан от ограничения на фона на надвиснала филантропична злополука. Блокадата значи, че линията Газа е подвластна от Израел за доставки на храна, гориво, медикаменти и електричество. Сега Израел сподели, че ще понижи даже тези съществени доставки - решение, което съгласно интернационалното право може да съставлява военно закононарушение.

Вече стоките от първа нужда са в дефицит. „ Едва имаме задоволително храна, с цел да нахраним децата си “, споделя Зайнаб Матар, майка на четири деца. „ Чистата питейна вода е разкош и не можем да топлим децата си през нощта, тъй като нямаме уместно облекло. “

Училищата също към този момент не са безвредни места. Според UNRWA минимум четири учебни заведения в Газа са претърпели вреди от израелските бомбардировки. „ Мислехме, че идването в учебно заведение ще ни защищити, само че даже и тук живеем в непрекъснат боязън “, споделя Зейнаб.

Това е боязън, който е забележим и осезателен в Ивицата Газа – в очите на майки и татковци, деца и баби и дядовци. Страх, против който даже учебните заведения към този момент не са ваксинирани.

Асел, друга разселена жителка, също е уплашена. „ Не можем да разберем за какво учебните заведения, където почтени хора търсят леговище, са бомбардирани “, споделя тя.

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР