ДЖАКСЪН, мис. (AP) — Затворници в затвор в Мисисипи са

...
ДЖАКСЪН, мис. (AP) — Затворници в затвор в Мисисипи са
Коментари Харесай

Затворниците в затвора в Мисисипи са били изложени на опасни химикали, отказани са им здравни грижи, се казва в съдебния процес

ДЖАКСЪН, мис. (AP) — Затворници в затвор в Мисисипи са били принудени да смесват сурови почистващи химикали без защитно съоръжение, като един от тях твърди, че тя по-късно се разболял от терминален рак и му била отказана навременна здравна помощ, се твърди във федерално дело, заведено в сряда.

62-годишната Сюзън Балфур беше затворена в продължение на 33 години в изправителното заведение в Централна Мисисипи до освобождението й през декември 2021 година Затворниците трябваше да почистват заведението, без защитно съоръжение, употребявайки химикали, които могат да причинят рак, Balfour's правосъден иск споделя.

Балфур се болести с терминален рак на гърдата, положение, което доставчиците на здравни услуги в пандизите не съумяха да разпознават преди години, тъй като можеха да спестят пари, като не правят нужните медицински прегледи и лекуване, се твърди в делото, заведено в Южния окръг на Мисисипи в Съединени американски щати.

„ Чувствам се предаден от нашата система, която не съумя да ми ос...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР