ДЖАКСЪН, мис. (AP) — Федерален апелативен съд отхвърли правно усилие

...
ДЖАКСЪН, мис. (AP) — Федерален апелативен съд отхвърли правно усилие
Коментари Харесай

Федералният апелативен съд отхвърли опит за блокиране на държавен съд в столицата на Мисисипи, населена с мнозинство чернокожи

ДЖАКСЪН, мис. (AP) — Федерален апелативен съд отхвърли правно изпитание да попречи на чиновниците на Мисисипи да основат ръководен от страната съд в част от столицата на болшинството чернокожи Джаксън, след възражения от NAACP.

В решение от четвъртък трима съдии от 5-ти областен апелативен съд на Съединени американски щати в Ню Орлиънс отхвърлиха настояванията на NAACP за предписание в очакване на обжалване и освободиха административно прекъсване, което краткотрайно блокира държавните чиновници да основат съда.

Единодушното решение на панела значи, че държавни чиновници могат да стартират да основават Окръжен съд за възстановяване на комплекса на Капитолия, който ще има арбитър, назначен от основния арбитър на Върховния съд на щата, и прокурори, назначени от основния прокурор на щата – чиновници, които са бял и закостенял. Държавен закон, утвърден от следеното от републиканците законодателно заседание на Мисисипи, сътвори съда; Джаксън се ръководи от демократи.

В решението на 5-ти окръг се каз...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР