ДЖАКСЪН, госпожица (АП) — Законопроект, предложен в Мисисипи, ще затвори

...
ДЖАКСЪН, госпожица (АП) — Законопроект, предложен в Мисисипи, ще затвори
Коментари Харесай

Законопроект ще закрие 3 от 8-те университета в Мисисипи, но законодателите казват, че е вероятно да умре

ДЖАКСЪН, девойка (АП) — Законопроект, препоръчан в Мисисипи, ще затвори три от осемте държавни университета в щата, само че законодателите в Камарата и Сенатът сподели в сряда, че е малко евентуално да бъде признат.

Съгласно предлагането на републиканския сенатор Джон Полк от Хатисбърг, бордът, който ръководи осемте учебни заведения, ще избере три, които да затворят до 30 юни 2028 година Законопроектът не прецизира кои институции ще бъдат затворени, само че споделя, че бордът ще вземе решение въз основа на записването, федералната помощ, таксите за образование, стратегиите за степен и локалното икономическо влияние.

Председателят на комисията по университети и колежи в Камарата на представителите Дони Скогин, републиканец от Елисвил, сподели, че не е проучвал законопроекта на Полк, само че проучвателна комисия, която да оцени тези индикатори, ще бъде нужна причина.

„ Не съм за затварянето на нито един от колежите сега, без да имам доста повече познания “, сподели Скогин пред Асошиейтед прес....

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР