ДЖАКСЪН, г-ца (AP) — Федерален съдия за втори път отложи

...
ДЖАКСЪН, г-ца (AP) — Федерален съдия за втори път отложи
Коментари Харесай

Присъдата отново е отложена за полицаи от Мисисипи, изтезавали двама чернокожи мъже

ДЖАКСЪН, госпожица (AP) — Федерален арбитър за повторно отсрочи присъдата за шестима някогашни чиновници на реда в Мисисипи, които се признаха за отговорни за дълъг лист от щатски и федерални обвинявания за изтезаване на двама чернокожи мъже.

Присъдата трябваше да стартира на 16 януари, само че графикът на правосъдното съвещание демонстрира, че американският областен арбитър Том Лий е отсрочил присъдата за 19 март. През октомври той удовлетвори настояванията на някои от някогашните чиновници за закъснение на присъдата, откакто техните юристи споделиха, че се нуждаят от повече време, с цел да оценят отчетите за присъдата и да приготвят възражения.

Мъжете признаха през август, че са подлагали Майкъл Кори Дженкинс и Еди Терел Паркър на многочислени актове на расово стимулирано, принудително мъчение. В епизод от януари 2023 година група от шестима служители на реда нахлуха в дом без заповед и нападнаха Дженкинс и Паркър с електрошокови револвери, секс играчка и други предмети, споделиха прокурорите в съда, прочитайки просторно опи...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР