Джакпотът в играта Powerball в САЩ от 632.6 млн. долара

...
Джакпотът в играта Powerball в САЩ от 632.6 млн. долара
Коментари Харесай

Двама късметлии си поделят джакпот от 632 милиона долара в САЩ

Джакпотът в играта Powerball в Съединени американски щати от 632.6 млн. $ беше извоюван от двама късметлии. Или трима, в случай че броим и данъчната работа на страната.

Печелившите съумяха да познаят шестте цифри, откакто в предходните три месеца джакпотът не беше извоюван и насъбраната сума доближи седмата най-голяма в историята на играта.

Двамата късметлии са от Калифорния и Уисконсин, като те ще би трябвало да изберат дали да приберат цялата сума еднократно, като тя ще бъде доста по-малка поради налозите, или да вземат всичките 316.3 млн. $, само че на 30 вноски през идващите 29 години.

При състояние, че се спрат на еднократно заплащане, всеки от тях ще получи по 225.1 млн. $, написа CNBC.

Но това не е всичко. В Калифорния е налице 24% налог върху приходите, което значи, че спечелилият ще може да добави към банковата си сметка 171.1 млн. $. В щата обаче няма налог върху сумите, извоювани от игри на щастието, което оставя повече пари за късметлията.

Колегата му от Уисконсин обаче ще би трябвало да се задоволи с 153.9 млн. $, в случай че желае да получи цялата сума едновременно, защото ще би трябвало да заплати и 7.63% щатски налог, което значи нови 17.2 млн. $.

В играта Mega Millions също има насъбрана сериозна сума, като за тегленето през днешния ден ще се разиграят 278 млн. $. Шансът да се завоюва от тази игра е 1 към 302 милиона.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР