Джакпотът Powerball нарасна до приблизително 1,04 милиарда долара, четвъртата най-голяма награда в историята на играта

...
Джакпотът Powerball нарасна до приблизително 1,04 милиарда долара, след като
Коментари Харесай

Джакпотът Powerball нарасна до приблизително 1,04 милиарда долара, след като последното теглене в събота вечер завърши без победител — което означава, че нито един билет не съвпадна с всичките шест числа, изтеглени по време на играта.

Очакваната награда за следващото теглене на Powerball в понеделник е едва четвъртата в историята на играта, която надхвърля $1 милиард. Джакпотите, надхвърлили прага в миналото, включват награда от $1,08 милиарда, която отиде при притежател на билет в Калифорния по време на теглене на 19 юли 2023 г. Това беше последният път, когато някой спечели голямата награда Powerball и се изиграха 32 последователни рунда от тогава без победител.

Джакпотите на Powerball са надхвърлили границата от 1 милиард долара два пъти: веднъж през януари 2016 г., когато голямата награда от 1,586 милиарда долара отиде за печелившите билети, закупени в Калифорния, Флорида и Тенеси; и отново през ноември 2022 г., когато билет, закупен в Калифорния, спечели най-големия Powerball джакпот досега с $2,04 милиарда.

според играта. Въпреки че нито един билет не отговаряше на всичките шест числа, някои играчи спечелиха по-малки награди, след като закупиха билети с частични съвпадения. Powerball каза в изявление, публикувано в неделя сутринта, че повече от 2,5 милиона билета, закупени преди последното теглене, са спечелили някаква форма на парична награда.

Пет билета, закупени във Флорида, Мериленд, Мичиган и Пенсилвания, съвпаднаха с първите пет числа – всички бели топки – и спечелиха награди от 1 милион долара. Два други билета, закупени в Индиана и Северна Каролина, също съответстваха на петте бели топки, но те спечелиха награди от $2 милиона, тъй като притежателите на билети ги купиха с множителя Power Play, добавка, която струва допълнителен $1, но увеличава печалбите на победителя независимо от коефициента на "множител" за дадена вечер. Коефициентът на Power Play беше 2x в събота.

Тегленията на Powerball се провеждат всяка седмица в понеделник, сряда и събота вечер, започвайки в 22:59. ET в студиото за теглене на лотария във Флорида в Талахаси. Следващото теглене на Powerball е насрочено за понеделник вечерта, 2 октомври. Подобно на предишните тегления, то също ще бъде достъпно за предаване на живо на Powerball.com.

Приблизително $1,04 милиарда Powerball джакпот има парична стойност от $478,2 милиона. Ако има победител по време на тегленето в понеделник, този играч или играчи ще имат опцията да получат наградата си под формата на годишни анюитети, като се започне с едно плащане, дадено незабавно и последвано от годишни плащания, които се увеличават с 5% всеки път.

Анюитетната награда е опцията, която се оценява на 1,04 милиарда долара, докато втората опция, еднократна сума, изплатена изцяло на победителя веднага, е на стойност около 478,2 милиона долара. И двете са оценки преди данъци.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР