ДЖАКАРТА (Ройтерс) - До 200 рохинги кацнаха в индонезийската провинция

...
ДЖАКАРТА (Ройтерс) - До 200 рохинги кацнаха в индонезийската провинция
Коментари Харесай

Още около 200 рохинги пристигат в индонезийската провинция Ачех

ДЖАКАРТА (Ройтерс) - До 200 рохинги кацнаха в индонезийската провинция Ачех в сряда, сподели ръководителят на рибарската общественост на провинцията, във втората група идващи рохинги от лодка тази седмица.

Ръководителят на рибарската общественост в Ачехен Мифтах Кат Аде сподели на Ройтерс, че чиновниците към момента дефинират точния брой, само че той пресметна, че е повече от 100 и може да доближи до 200.

Miftah показа фотоси на сцената, показващи десетки мъже, дами и деца, скупчени на плажа измежду торби с движимостите си.

Групата кацна единствено ден откакто 196 рохингия дойдоха в същия район на Pidie и е най-големият контингент от рохинги, идващи в Индонезия през последните месеци.

Много членове на етническите мюсюлмани рохинги, преследвано малцинство в Мианмар, от години се качват на разтърсени дървени лодки, с цел да избягат в мюсюлманското население Бангладеш, Малайзия и Индонезия, както и Тайланд.

Стотици рохинги доближиха Ачех от началото на тази година, макар че безброен брой починаха в морето от заболявания, апетит и отмалялост.

Съединените Върховният комисариат за бежанците на нациите (ВКБООН) сподели, че 2022 година може да е била една от най-смъртоносните години в морето от съвсем десетилетие за рохингите.

Пристиганията идват, когато генералите на Мианмар са изправени пред най-голямото си тестване, откогато завзеха властта при прелом през 2021 година, като бунтовническите групи се постановат в няколко елементи на страната в координирана атака против хунтата.

(Репортаж от Ананда Терезия, сюжет от Кейт Ламб, редактиране от Александра Хъдсън)

Преглед на коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР