Джак Ма е един от най-успешните предприемачи в света. Неговата

...
Джак Ма е един от най-успешните предприемачи в света. Неговата
Коментари Харесай

Интервю с най-богатият човек в Азия: “Ето защо бедните си остават бедни”

Джак Ма е един от най-успешните бизнесмени в света. Неговата компания за електронна търговия – Алибаба притегля 100 милиона купувачи всеки ден. Състоянието на Ма е оценено на $20 милиарда.

Но… Преди да стане най-богатият човек в Китай, Ма е минал през много неуспехи и отводи.

В едно скорошно изявление с Чарли Роуз, предприемачът разкрива, че се е провалял в опитите да влезе в лицей 3 пъти. След като въпреки всичко е приключил университет, Ма е кандидатствал в 30 разнообразни компании, които са отказали да го назначат.

„ Търсих си  работа в полицията. Казаха ми – не ставаш “, споделя Ма. „ Дори отидох в KFC, когато откриха ресторант в моя град. 24 индивида аплайваха за тази работа. 23-ма бяха назначени. Само аз – НЕ … “

Когато Ма основал Алибаба през 1998, той е срещнал още повече трудности. Компанията не е съумяла да осъществя облага през първите 3 години. Това предиздвикало Джак да бъде по-креативен.. Едно от огромните провокации за бизнеса му, била неналичието на система за онлайн заплащания, защото нито една банка не е поискала да предложи на компанията на Ма тази услуга. Тогава той решил да сътвори лична платежна програма – Alipay. Платформата трансферира разнообразни заплащания в разнообразни валути, сред купувачите и продавачите в уеб страниците му.

„ Тогава с толкоз доста хора приказвах за Alipay, а те ми споделяха: ’Това е най-глупавата концепция, която си имал “…  Сега той споделя – „ Не ми пукаше че някои я мислят за глупава, стига хората да я употребяват. “

Днес 800 милиона индивида употребяват Alipay

Преди известно време, той направи коментар във връзка с бедните хора и за какво те постоянно си остават небогати. Думите му станаха извънредно известни.

https://www.youtube.com/watch?v=48A-VTJt3eM

„ Най-лошите хора, на които можеш да служиш са бедните. Ако им дадеш нещо гратис, те считат, че това е капан. Ако им предложиш да направят малка инвестиция – ще кажат, че няма да изкарат задоволително. Ако им кажеш да влагат повече, ще кажат, че нямат пари.

Накарайте ги да опитат нещо ново, ще кажат, че нямат опит. Кажете им, че това е обичаен бизнес и те ще кажат, че за тях е трудно да се оправят. Ако им кажете, че това е нов бизнес модел, ще кажат, че е пирамида. Ако им кажете да си създадат магазин, ще отговорят, че нямат задоволително независимост. Кажете им да започват нов бизнес, ще ви отоговорят, че нямат нужната експертиза.

Те обаче, имат нещо общо – обичат да питат Гугъл, да питат приятелите си, които са толкоз безнадеждни, колкото самите тях. Те мислят повече от професор в университет и вършат по-малко от слепец. Ако ги питате какво могат да вършат, то те няма да могат да ви отговорят на този въпрос “.

Рецептата, която предлага Ма – „ вместо сърцето ви да бие по-бързо, за какво просто не действате малко по-бързо, за какво не извършите нещо с цел да измененията обстановката си. Бедните хора се провалят поради една обща линия – ЦЕЛИЯТ ИМ ЖИВОТ МИНАВА В ЧАКАНЕ “.

Инфо:диана.бг

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР