Джак Дрейпър отправи послание към Рафаел Надал, минавайки през Карен

...
Джак Дрейпър отправи послание към Рафаел Надал, минавайки през Карен
Коментари Харесай

Дрейпър се класира на полуфинал в Аделаида

Джак Дрейпър насочи обръщение към Рафаел Надал, минавайки през Карен Хачанов за място в 1/2-финалите на шампионата в Аделаида. 21-годишният британец се изправя против настоящия първенец на Аустрелиън Оупън Надал в първи кръг на конкуренцията от Големия шлем идната седмица и сподели, че се намира в добра форма, откакто надигра руснака Хачанов с 6:4, 7:6 (3).

Дрейпър се изкачи до 40-о място в международната класация от 262-а позиция през предходната година и полуфиналът му в Аделаида ще бъде негов трети за последните шест месеца. Британският тенисист ще се изправи против корееца Сун У Куон за място на финала, откакто 84-ият в света господства Микаел Имер от Швеция, давайки му единствено три гейма за по-малко от час игра.

Роберто Баутиста Агут също се класира за последните четири след безапелационен триумф над сънародника му Алехандро Давидович Фокина с 6:3, 6:2. Победата му подсигурява конфликт с представителя на домакините Танаси Кокинакис, откакто австралиецът преодоля Миомир Кецманович с 6:3, 6:7 (4), 6:1.

При дамите, Дария Касаткина записа втори следващ триумф над някогашна шампионка от Шлема, с цел да се класира на полуфиналите. Тя надделя двукратната победителка на Уимбълдън Петра Квитова с 6:3, 7:6 (3), ден откакто се оправи със съпротивата на някогашната шампионка от Ролан Гарос Барбора Крейчикова. За място на финала тя ще играе с испанката Паула Бадоса, след 11-та в света надигра Беатрис Хадад Мая от Бразилия със 7:6 (5), 7:5.

Шестата в схемата Вероника Кудерметова от Русия обърна американката Даниел Колинс с 4:6, 7:6 (5), 6:1 и ще се изправи против Белинда Бенчич, откакто олимпийската шампионка от Токио победи Каролин Гарсия с 6:2, 3:6, 6:4.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР