Джъд Тръмп ще се изправи срещу Ян Бинтао на финала

...
Джъд Тръмп ще се изправи срещу Ян Бинтао на финала
Коментари Харесай

Тръмп срещу Бинтао на финала в Шампионата на играчите


Джъд Тръмп ще се изправи против Ян Бинтао на финала в Шампионата на играчите по снукър. Това стана ясно след вълнуващи полуфинални борби в Саутпорт, в които Асото в колодата надви с 6:5 над Стивън Магуайър, а китаецът даде единствено един фрейм на Шон Мърфи.

Тръмп към този момент е единствено на една победа от забележителна пета ранкинг купа за сезона, с което би станал рекордьор, изравнявайки достиженията на Стивън Хендри, Дин Дзюнхуей, Марк Селби и Рони О’Съливан. Световният номер 1 до момента победи в Международния шампионат, откритите шампионати на Уелс и Северна Ирландия и в Германския Мастърс.

Магуайър се любува на много сполучлива акция досега, само че още не е сигурен участник в Шампионата на тура, където ще премерят сили играчите от топ 8 на едногодишната класация. Той към този момент изостава с 6 500 паунда от Джон Хигинс и е на девета позиция, като ще се нуждае от мощно показване в Откритото състезание на Гибралтар.

Ян Бинтао продължава най-хубавия сезон в кариерата си, който стартира с дебютна ранкинг купа в Рига Мастърс, а също така той има полуфинали в Шампионата на Обединеното кралство, Welsh Open и Shoot Out. Китаецът взе реванш против Мърфи за провалянето с 5:6 в Уелс в дълъг дуел, завършил след среднощ.

Ян към този момент е 16-и в света и е в позиция да се класира непосредствено за идното Световно състезание, като състезателите имат още единствено два шампионата за трупане на точки преди определянето на участниците - в Гибралтар и в Шампионата на тура. И Бинтао, и Мърфи са сигурни за последния от изброените, защото единият е шести в едногодишната класация, а другият е втори.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР