Дизеловият скандал се разраства с пълна сила – всеки ден

...
Дизеловият скандал се разраства с пълна сила – всеки ден
Коментари Харесай

Audi също изтегля 850 000 дизелови автомобили

Дизеловият скандал се разраства с цялостна мощ – всеки ден нови обстоятелства излизат нескрито. Дъщерната компания на Volkswagen Audi разгласи, че ще модифицира шест- и осемцилиндровите си дизелови мотори със стандарт за излъчвания на изгорели газове Euro 5 и Euro 6.

Подобно на съперниците си от BMW и Mercedes-Benz модификациите ще се изразят в възобновяване на софтуера и ще бъдат гратис за притежателите на колите. Услугата ще бъде предоставяна както в Европа, по този начин и на другите на пазари.

От концерна споделят, че посредством подобрението целят да понижат замърсяването на въздуха в градовете. Собствениците на коли Porsche и Volkswagen с идентични мотори също ще имат опцията да надградят софтуера си. От Audi дават обещание, че ще ревизират и останалите си модели с дизелови мотори за нередности, с цел да бъдат сигурни, че те не замърсяват наднормено околната среда.

Съмнение за картел в автоиндустрията?

Немските автопроизводители са съгласували между тях цени, снабдители, технологии и контрола на излъчванията на дизеловите си мотори, оповестява „ Шпигел “. Според изданието това потвърждават показния, които от VW са дали на Комисията за защита на конкуренцията в Германия. Едно е несъмнено – в идващите седмици автоконцерните ще би трябвало да дават отговор на доста въпроси.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР