Дизеловите и електрически мотриси Сименс, които са най-близкото до представата

...
Дизеловите и електрически мотриси Сименс, които са най-близкото до представата
Коментари Харесай

Някои влакове може да отпаднат от разписанията

Дизеловите и електрически мотриси „ Сименс ”, които са най-близкото до визията за актуален преносим състав в БДЖ, може да отпаднат от разписанията след Нова година, написа бТВ.

Причината е, че ресурсът им изтича в края на 2017 година, а процедурата за ремонта на машините се бави. Това оповестиха в студиото на „ Тази заран ” някогашният длъжностен министър на превоза Кристиан Кръстев и синдикалистът Петър Бунев.

„ На 10 година би трябвало да минат междинен ремонт. Имат запас от 30 година, само че за тези 30 година не би трябвало единствено да се карат, би трябвало и да се поддържат ”, акцентира Бунев. По думите му публичната поръчка за този ремонт сега се апелира. „ Ще стигнем до състояние даже парите да ги имаме, няма да имаме влакове ”, предизвести представителят на КНСБ.


След следващия случай с амортизирания преносим състав – този в Горна Оряховица, при който обгоряха тежко двама машинисти, Кръстев акцентира: „ Хората в БДЖ, изпълнителският състав, са доста виновни хора, огромни експерти. Това, че не престават да работят в такива условия, не е по тяхна виновност ”.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР