Дизелът в момента трябва да е под 2 лв., защото

...
Дизелът в момента трябва да е под 2 лв., защото
Коментари Харесай

Добрев: Дизелът трябва да е под 2 лева

Дизелът сега би трябвало да е под 2 лева, тъй като в случай че погледнете цената на суровия нефт вид Урал – той е 50 $. Когато този нефт е 50$, нормално цената в България е под 2 лева, а в този момент е 3.05 лева Това сподели пред Нова телевизия депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС Делян Добрев.
Прочетете още
Той напомни, че през 2018 година литър от дизеловото гориво се е продавал у нас за към 1.80 лева, в случай, че петролът е бил с по-висока цена, а акцизът и Данък добавена стойност са били същите.

„ Защо се появи това левче? Защото след началото на войната страната издейства дерогация за „ Лукойл ” да купува на ниска цена съветски нефт, който е с 30-40% по-евтин от другия. Само че от тези 30-40% влизат в сметките на „ Лукойл ” и „ Литаско ” и на всички съветски компании. От тях не употребява нито стотинка българският консуматор ”, изясни Добрев.

Той твърди, че с оферти от ГЕРБ-СДС законопроект се цели 30-те %, които „ Лукойл ” заплаща, да не отиват в непознати банки, а в Българския фонд за енергийна сигурност.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР