Дизайнерката Сара Бъртън представи последната си колекция за модна къща

...
Дизайнерката Сара Бъртън представи последната си колекция за модна къща
Коментари Харесай

Сара Бъртън с последна колекция за модна къща „Александър Маккуин“

Дизайнерката Сара Бъртън показа последната си сбирка за фешън къща „ Александър Маккуин “ в събота вечер, в която проличаха дълбокото й почитание към историята на марката и безпогрешния реформаторски щрих, заяви АП.

ANATOMY II

The show:
— Alexander McQueen (@McQueen)
Неочакваното овакантяване на дизайнерката бележи края на една ера на театрални, натоварени с прочувствена тежест фешън шедьоври . Бъртън обаче, вместо просто да запълни празнотата, я освети. В рамките на прощалната си сбирка тя преплете дръзкия дух на починалия Александър Маккуин със личната си смекчена, по-женствена хармония . Тази двоякост беше демонстрирана посредством нарязани корсажи и кървавочервени шипове.

Sarah Burton's II collection is inspired by female anatomy, Queen Elizabeth I. Exploring tailored silhouettes, focussing on cut and proportion with corset detailing, rounded and sliced shoulders.

Discover more from the show:
— Alexander McQueen (@McQueen)
Дрехи, въодушевени от творбите на полската художничка Магдалена Абаканович, демонстрираха артистичност, която беше по едно и също време гневна и нежна.

Блясъкът на лъскавите кожени корсети контрастираше с ефирните нарязани поли, до момента в който други тоалети бяха на ръба на деконструкцията, с влачещи се бродерии и сребърна органза, които препрещаха към бунтарските години на Маккуин.

The Alexander McQueen Spring Summer 2024 Womenswear Show, live in Paris.
— Alexander McQueen (@McQueen)
По време на престоя си в „ Александър Маккуин “ Бъртън потвърди смелостта си като дизайнер още веднъж и още веднъж – от дълбоката артистичност на сватбената рокля на Кейт Мидълтън, която надвиши кралските упования, до трогателните претекстове на последната й сбирка. В сбирката участваха и емблематичната за марката роза и бродерия с претекст на човешко сърце. Моделът Наоми Кембъл закри дефилето, облечена с блестяща сребърна рокля.

ANATOMY II

The Alexander McQueen Spring Summer 2024 show in Paris.

See the full Show:
— Alexander McQueen (@McQueen)
И когато беше показан и последният тоалет за вечерта, залата - пълна с известни редактори и актриси като Кейт Бланшет и Ел Фанинг, се надигна в бурни аплодисменти, освен в чест на Бъртън, само че и на наследството на „ Александър Маккуин “, продължено и обогатено от нейните творби .

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР