Дизайнерът Саймън Уайтли участвал в създаването на филмовия франчайз Матрицата,

...
Дизайнерът Саймън Уайтли участвал в създаването на филмовия франчайз Матрицата,
Коментари Харесай

Няма да повярвате какво означава зеленият код от „Матрицата“

Дизайнерът Саймън Уайтли взел участие в основаването на филмовия франчайз " Матрицата ", проговори за произхода на зеления код от заставката на лентата, написа CNET.
" Иска ми се да опиша на всички, че кодът на " Матрицата " е направен от японски предписания за суши ", - сподели той. По неговите думи той взел рецептите от готварска книга на брачната половинка си.
Заставката на " Матрицата " съставлява течащ код знаци от японската писменост кана, хирагана, катакана, а също и канджи писмени знаци и числа.

Първият филм от поредицата бе публикуван през 1999 година. Режисьори са тогава братя Уашовски (по-късно те смениха своя пол и в този момент са известни като сестри Уашовски).
" Матрицата " (The Matrix) е американски научно-фантастичен екшън с присъединяване на Киану Ривс, Лоурънс Фишбърн, Карри-Анн Мосс и Хюго Уивинг. Филмът слага началото на трилогия филми, комикси, компютърни игри и аниме.
" Матрицата " провокира резонанс в региона на философията, разискването на нейният символичен смисъл стана предмет на голям брой публикации. Най-пълното сходство на концепцията за " Матрицата " се намира в мита за пещерата на Платон, също така, филмът съдържа редица метафизичен, религиозни и художествени реминисценции.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР