Дизайнерът Карл Лагерфелд ще бъде почетен с голяма ретроспектива в

...
Дизайнерът Карл Лагерфелд ще бъде почетен с голяма ретроспектива в
Коментари Харесай

Карл Лагерфелд почетен в Музея на изкуствата Метрополитън

Дизайнерът Карл Лагерфелд ще бъде почетен с огромна ретроспектива в Музея на изкуствата " Метрополитън " в Ню Йорк през 2023 година и на идния му бал - причудлива среща на най-големите международни звезди, съобщи Франс прес, базирайки се на уредниците, представени от Българска телеграфна агенция.

В разгара на Седмицата на модата всемогъщата основна редакторка на сп. " Вог " в Съединени американски щати Ана Уинтур беше измежду приятелите на дизайнера и други персони, събрали се в бившето фотостудио на Лагерфелд в Париж, с цел да показват изложбата.

Първата интернационална ретроспектива след гибелта му през февруари 2019 година, озаглавена " Карл Лагерфелд, линия на хубостта ", ще продължи от 5 май до 16 юли 2023 година в " Метрополитън ". Тя ще наблюдава кариерата на дизайнера от 50-те години на предишния век до последната му сбирка през 2019 година

Предназначена да финансира стилния отдел на " Метрополитън " (Института по костюми), обилната церемония, която обичайно съответствува с огромната годишна галерия на музея, ще бъде проведена на 1 май следващата година в чест на дизайнера с конска опашка и тъмни очила, чието име е неразривно обвързвано с фешън къща " Шанел ".

" По-голямата част от изложените към 150 творения ще бъдат съпроводени от скици на Лагерфелд ", оповестяват уредниците.

" От " Фенди " до " Шанел " и личните му марки, неговата талантливост се показваше в това непрекъснато да обновява задачите си и постоянно да усвоява нова информация, без в никакъв случай да губи фокуса си ", съобщи Ана Уинтур. " Кариерата му беше изпълнена с парадокси. Карл беше кралят на търговията, само че също по този начин и популярен фешън интелектуалец, един от най-културните хора, които в миналото съм познавала ", добави тя.

Роден в заможно, само че строго семейство в Германия, Карл Лагерфелд стартира дългата си кариера в Париж, където другарството му с Ив Сен Лоран, минало в съревнование, се трансформира в легенда. Неговите впечатляващи творения и дефилета за " Шанел ", " Фенди " и личната му марка, както и мощната му персона, оставят дълбока диря в света на модата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР