Дизайнерът е на свобода! Някои интериори са скучни и тъжни

...
Дизайнерът е на свобода! Някои интериори са скучни и тъжни
Коментари Харесай

Неудобно за гледане: 7 грешки, които лишиха тези апартаменти от уюта им

Дизайнерът е на независимост!

Някои интериори са скучни и тъжни и не ти се желае да подадеш ръка на някой различен, единствено и единствено да се измъкнеш. И това е добре, в случай че можеш да си тръгнеш. Но какво става, в случай че личната ви къща ви притиска? Предлагам да подредим грешките и да не ги позволяваме още веднъж.

Пъстрата, свръхдетайлна всекидневна

 Ярко оцветена дневна.

Скромна стая, в която господства стилът на 90-те години. Но даже и с стеснен бюджет е допустимо да се композира хубав и комфортен интериор. Какво да не харесате?

Пъстрият текстил. Килимът, тюлът, завесите, покривката за легло и даже тапицерията на дивана са главният проблем на стаята. Окото не знае защо да се “закачи ”, движи се безредно, а не поредно. Ако бях на мястото на притежателите, щях да сменя всичко, с изключение на дивана. Вижте какъв забавен десен има той. Да, моделът на хромирани крайници е стар, само че може да се употребява по забавен метод, с цел да се трансформира в акцент на стаята.

Нека оставим дивана без було, а в краката му да хвърлим спокоен кафяв килим, който тактично да скрие остарелия под. След това дано свалим алените пердета от прозорците и ги сменяем с горчица или неутрални бежови нюанси, а тюла да вземем без шарки или в доста дребен предпазлив орнамент.

Картини. Те не са на равнището на очите, би трябвало да са по-ниско. Между другото, пейзажът контрастира добре с жълтия диван – в случай че поставите няколко сини възглавници върху мебелите, ще се сътвори равномерен рол.

Мрачен бетонен кулоар

 Сив кулоар

Сляпото следване на трендовете може да ни изиграе неприятна смешка. Например доста хора, които познавам, считат, че съчетанието на дърво и бетон е знак за дизайнерски ремонт. Но в реалност това не е по този начин.

Бетон + дърво. Чувствате се като в незавършена постройка, заобиколени от циментови структури и арматура. Дървените дъски не прибавят топлота или уют.

Когато комбинирате двата материала, съобразявайте се с тяхната текстура. Ако имате дърво с дейни жилки и възли, то бетонът би трябвало да е “спокоен ”, без вариации, съвсем бял. По този метод те ще се съчетаят съвършено. Бих пребоядисала тапетите (да, елементарните тапети също са подходящи) в компактен светлосив звук.

Мебели в жанр лофт. Не забравяйте, че за индустриалния жанр дребният кулоар е несъответствуващ. Лофтът изисква пространство: голямо помещение и високи тавани. Скромните квадрати на стила се трансформират в бункер.

Кухня с доста сиво.

 Остаряла кухня.

Институтът за цветовете Pantone, несъмнено, назовава нюансите на сивото и жълтото комбинацията на 2021 година Но те говореха за друга бляскавост, по-приглушена. Готовият комплект може да е изглеждал отлично в азбучник, обработен с фотошоп. Но не и в жилищен апартамент.

Кухненско кътче с киселинен цвят. Тук имаме два цвята, само че е по-добре да комбинираме нюансите съгласно правилото 60-30-10. Първите два са главният и второстепенният цвят, а 10 % са акцентът. Освен това прибавяме спомагателен % за черното, което е разграничителният цвят. В кухнята липсват акцент и разграничаване. Заменете хромираните елементи с черно (за ясна структура) и прибавете акценти: тюркоаз, синьо, зелено.

Прочетете повече тук: Как да комбинираме цветовете в интериора: 4 лесни трика от експертите

Заобленият бар заема доста място. Тя е къса и полезността ѝ е под въпрос. Ако пространството не разрешава слагането на цяла маса за хранене, постоянно може да се пригоди сгъваема маса. Съдейки по нишата вдясно на фотографията, тя би имала задоволително място.

Липсата на кухненска престилка. Привличащ вниманието детайл. Непрактично решение в помещение, в което хората готвят непрекъснато.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР