Дизайнерът Джорджо Армани съобщи днес, че продажбите на неговата модна

...
Дизайнерът Джорджо Армани съобщи днес, че продажбите на неговата модна
Коментари Харесай

Armani се възстановява от пандемията със скок на продажбите от 34%

Дизайнерът Джорджо Армани заяви през днешния ден, че продажбите на неговата фешън къща са скочили с 34 % през първото полугодие с помощта на Китай и Съединени американски щати. Италианската група обаче счита, че може бе ще би трябвало да изчака до следващата година, с цел да заличи изцяло вредите от пандемията от COVID-19, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Целта е да се върнем към равнищата от преди пандемията до 2022 година, с над два милиарда евро консолидиран директен оборот ", уточни в официално съобщение Джорджо Армани, който е президент и основен изпълнителен шеф на едноименната марка.

Консолидираните чисти доходи от продажби на Armani понижиха с 25 на 100 предходната година до 1,6 милиарда евро, основно през първото полугодие, вследствие на пандемията, изяснява първокласната марка.

Секторът на лукса регистрира през 2020 година първия спад на продажбите от години, защото пандемията наложи затварянето на доста магазини и спря интернационалния туризъм.

За цялата 2020 година Armani регистрира чиста консолидирана облага от 90 милиона евро, само че оперативна загуба от 29 милиона евро.

През април 87-годишният Armani съобщи, че е допустимо да намерения за обединяване с друга италианска компания.

Джорджо Армани беше измежду първите бизнесмени, почнали да оказват помощ в битката с разпространяването на ковид, като фабриките му започнаха да създават защитни престилки за еднократна приложимост за медиците
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР