Дизайнът е определящ фактор при избора на автомобил сред повечето

...
Дизайнът е определящ фактор при избора на автомобил сред повечето
Коментари Харесай

Ford Kuga: Всестранен талант с три нови лица

Дизайнът е определящ фактор при избора на автомобил измежду множеството консуматори. Затова при обновяването на Ford Kuga дизайнерите са основали три разнообразни лица за кросоувъра. За феновете на обичайния жанр Kuga се предлага в равнището на съоръжение Titanium, при което в оформлението на предницата преобладават хромирани лайсни от алуминий, а праговете са предпазени с пластмасови панели. За тези, които харесват спортния жанр, Kuga идва с външно оформление ST-Line, при което хромът е отстъпил място на матово черна решетка, табелки ST-Line и решетка вид „ пчелна пита”.



Обновеният външен тип на Ford Kuga радикално се разграничава от модела, показан през 2012 година Новият екстериорен дизайн е дръзновен и съществено трансформира визията на кросоувъра, като сигурно ще притегли повече клиенти на модела. Обновената Kuga е изваяна в новия дизайнерски жанр на Ford, който споделят също огромния SUV Edge и обновеният стилен SUV EcoSport. Голямата горна трапецовидна решетка и по-малката долна решетка са изравнени с елегантните нови фарове с дневни LED светлини и дружно със стилните фарове за мъгла придават състезателен външен тип на модела. Задните светлини с нов дизайн допълват спортния външен тип, а новата гама от 17-, 18- и 19-инчови алуминиеви джанти се оферират с най-различни покрития, в това число никелирано. Налични са и два нови цвята - Guard Grey и Copper Pulse.


В салона на актуализирания Ford Kuga също са настъпили генерални промени. Няма и диря от оформлението на остарелия модел. Първото нещо, което впечатлява, е напълно новият волан с три спици и понижен диаметър за по-удобно шофиране. На него има бутони за ръководство на всички функционалности, които са ситуирани на комфортни места за пръстите на лидера. Отоплението на кормилото е огромно улеснение през зимата. Приборите са с отчетливи графики и светлосини стрелки, а на екрана пред лидера могат да се демонстрират разнообразни данни. Управлението на климатроника е по-удобно, а пластмасата е мека и приятна на досег. В центъра на таблото е подложен 8-инчовият сензорен екран на мултимедийната система SYNC 3 с гласово ръководство, която разпознава няколко езика, в това число и български. За да намерите най-близката бензиностанция или хотел, не е належащо да го търсите в менюто, а би трябвало просто да кажете основната дума и навигацията сама ще откри пътя до най-близкия обект.

Освен навигацията, умната система SYNC 3 взаимодейства добре с всички типове смарт телефони, като употребява приложенията Apple CarPlay и Android Auto. Системата SYNC 3 разрешава да поддържате връзка с околния свят и да работите с обичаните си приложения даже на път, показвайки на екрана известията и информацията. Гласовото ръководство може да задейства приложения от вашия смарт телефон на екрана на автомобила. Въпреки тази съвършена система, в новата Kuga е непокътнат и слотът за CD, като го има във всички версии, в това число и в ST-Line. Менюто на актуализирания Ford Kuga дава опция и за голям брой самостоятелни настройки, като да вземем за пример да ограничите оптималната скорост, в случай че колата се употребява от млад водач. Перфектният саунд в новия Ford Kuga е дело на международния водач в музикалните системи SONY.

Най-добрият вид за задвижване на Ford Kuga е турбодизеловият мотор с работен размер 2,0 литра, който развива оптималната мощ 180 к.с. В тествания автомобил моторът е комбиниран с 6-степенната автоматизирана скоростна кутия с двоен съединител PowerShift и задвижване на четирите колела 4х4. Без подозрение това е най-хубавият мотор за Kuga, който обезпечава съвършен баланс сред динамично показване и непретенциозен разход на гориво. При ускоряване от място тягата от 400 Нм тласка мощно колата напред и до момента в който преброите до три, към този момент сте достигнали до 50 км/ч. Не ви би трябвало и доста време при изпреварване. Ако можете да превключвате по-бързо от 6-степенния автоматик с двоен съединител, имате планки на кормилото за ръчно ръководство на трансмисията. На автомагистралата Ford Kuga незабелязано се форсира до 140 км/ч, като моторът работи безшумно и не се чува в салона. При динамично шофиране междинният разход на гориво е 8 литра на 100 км, а при много по-лежерно движение на каране кросоувърът може да ви изуми с консумация под 5 на 100.

Благодарение на динамичния мотор, Ford Kuga може да се кара много нападателно, изключително по планински път, като този от Симитли към Банско. По планинския път с доста завои, част от които и много остри, изпъква постоянното пътно държание на Kuga. Кросоувърът се държи по-скоро като лека кола, в сравнение с като всъдеход, а странични наклонявания са напълно дребни и допустими за модел от този клас. За постоянното пътно държание и усъвършенстваното сцепление в завой се грижи векторното систематизиране на тягата, което ползва леко спирачно изпитание върху вътрешните колела. На сняг и заледени сектори системата за двойно задвижване 4х4 разпределя електронно въртящия миг сред четирите колела и обезпечава постоянна стойка върху хлъзгавите повърхности. Благодарение на отличната проходимост и системата 4х4, новата Ford Kuga без проблем ще ви води до ски пистите високо в планината.

Но през по-голямата част от времето водачите ще карат Ford Kuga в града. Тогава ще усетят и помощта на новите системи за сигурност, които могат да предотвратят доста неприятни произшествия. Ако се притеснявате от габаритите на кросоувъра и по какъв начин ще го паркирате, не пропускайте системата за самостоятелно паркиране, която независимо намества автомобила, коригирайки траекторията с въртене на кормилото, без лидерът да го допира с ръце. Той би трябвало да натиска единствено педалите на газта и спирачката. Новата Kuga може и сама да напуща мястото на паркиране след активиране на мигача. Когато колата излиза на заден ход от паркинг, специфична система следи пространството зад колата и предизвестява лидера в случай че има заплаха от конфликт. Ако се разсеете в градския трафик и не спрете в точния момент, електрониката ще предотврати възможния конфликт, като автоматизирано стопира колата, като задейства спирачките и понижава подаването на гориво. Активното кормилно ръководство следи маркировката и не разрешава на колата да напусне лентата на придвижване, при положение, че лидерът е задремал. Камерата чете пътните знаци и ги дублира на арматурното табло.

Технически характерности

Размери
Дължина, мм: 4531
Широчина, мм: 1838
Височина, мм: 1685
Междуосие, мм: 2690
Собствено тегло, кг: 1716
Вместимост на резервоара, л: 60
Двигател
Тип: 4-цилиндров дизелов с турбокомпресор
Работен размер, куб. см: 1997
Максимална мощ, к.с. при об/мин: 180 при 3500
Максимален въртящ миг, Нм при об/мин: 400 при 2000-2500
Скоростна кутия: 6-степенна автоматизирана с двоен съединител
Динамика
Максимална скорост, км/ч: 200
Ускорение от 0-100 км/ч, секунди: 10,0
Среден разход, л/100 км: 5,2
Вредни излъчвания СО2, г/км: 134
Базова цена на модела, лв. с Данък добавена стойност: 61 400

КОНКУРЕНТЪТ

Размери
Дължина, мм: 4486
Широчина, мм: 1839
Височина, мм: 1673
Междуосие, мм: 2677
Собствено тегло, кг: 1723
Вместимост на резервоара, л: 60
Двигател
Тип: 4-цилиндров дизелов с турбокомпресор
Работен размер, куб. см: 1968
Максимална мощ, к.с. при об/мин: 190 при 3500-4000
Максимален въртящ миг, Нм при об/мин: 400 при 1900-3300
Скоростна кутия: 6-степенна автоматизирана с двоен съединител
Динамика
Максимална скорост, км/ч: 212
Ускорение от 0-100 км/ч, секунди: 7,9
Среден разход, л/100 км: 5,7
Вредни излъчвания СО2, г/км: 149
Базова цена на модела, лв. с Данък добавена стойност: 71 130

Автор: Денислав Стоянов
Снимки: Ивелин Солаков


Етикети:
Предишна Случайна вест Следваща ОЩЕ ОТ Авто  Новият флагман на Jaguar ще е подготвен през 2019 година Новият флагман на Jaguar ще е подготвен през 2019 година  Tesla сложи още един връх през 2017 година Tesla сложи още един връх през 2017 година  Полицаи използваха Instagram, с цел да глобят рисков водач Полицаи използваха Instagram, с цел да глобят рисков водач  Най-малкият модел на Volvo сменя поколенията Най-малкият модел на Volvo сменя поколенията  Ford сподели новия си Focus Ford сподели новия си Focus Интервю Още Кметът на Левски: Договорът за саниране е доста съществено заработен подарък
Любка Александрова е кмет на община Левски от 2011 година Възпит...
Кметът на Мадан: Нямаме заеми и задължения, а общинската ни болница Светослав Георгиев, хотел " Маринела ": Посрещаме европредседателст Победителите в " Сграда на годината ": София има потребност от същински Кметът на Свиленград: Никога не сме имали финансови проблеми, защ коментара 0 Коментара Кафене добави коментар добави коментар Име: Всички Мъж Жена Защита: Избери типаж  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Избери страст  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Стари аватари  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Вашият коментар Затвори Коментирай
Екипът на actualno.com ви благодари, че употребявате кирилица за вашите мнения. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и персонални нападки, или обиди на расова, полова, етническа или верска основа, той ще бъде заличен от модератора на уеб страницата.
Най-стари Най-нови Най- Най- НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  missing image Предколедно и неприсъствено Министерски съвет даде 51 м...
Министерски съвет утвърди спомагателни разноски и прехвърляния за 2017 година в размер на 53,4 млн. лв.. Постановлението е признато неприсъствено...
Живко Тодоров: Предстоят ни доста планове... Ново предложение: Македония да се споделя " Ц... Вижте най-веселите коледни видеа от измина... На топло в асеновградското читалище - миси... НАЙ-ЧЕТЕНИ  missing image Дневен хороскоп за 30 декември
Овен Тази събота си отваряйте очите на четири, да не изпуснете шанса си. Много евентуално е да се спънете в него, само че потопените в мисл...
Министерство на вътрешните работи припомня за смяна при заплащането на гл... По образеца на The Guardian - и други запад... ​България през 2017 година: Сгромолясалата... Предстои ви, драги, да бъдете освен пляч... НАЙ-КОМЕНТИРАНИ  missing image Втори ден в отбрана на Пирин: " Оставка " и...
За втори следващ ден природозащитници се събраха в София на митинг поради решението на държавното управление поради Национален парк " Пирин "....
Песков: Отношенията Русия-САЩ са разочаров... Израел публично разгласи по кое време се маха от ЮНЕ... Стотици са убитите простъпка от обединението... Европредседателството към този момент докара неприятн...  www.expert.bg  Топ 10 на най-харесваните филми за 2017 година Топ 10 на най-харесваните филми за 2017...  Светослав Георгиев, хотел Светослав Георгиев, хотел " Маринела ": По...  11 употребявани от всички ни движимости, които скоро ще изчезнат напълно 11 употребявани от всички ни движимости, които с...  10-те града, от които през 2017 година бяха оповестени най-вече фотоси 10-те града, от които през 2017 година бяха...  www.iwoman.bg  Годишен хороскоп за 2018 - Водолей Годишен хороскоп за 2018 - Водолей  Да тичаме дружно на 1-ви януари Да тичаме дружно на 1-ви януари  Голяма ИЗНЕНАДА за една зодия в хороскопа за 30 декември Голяма ИЗНЕНАДА за една зодия в хороскоп...  Принц Хари попречил на Меган да стане момиче на Джеймс Бонд Принц Хари попречил на Меган да стане мо...  http://www.sportlive.bg  Барселона предложи доживотен договор на още един състезател Барселона предложи доживотен договор на...  Един от асовете на ЦСКА напусна и отива в Барселона Един от асовете на ЦСКА напусна и отива...  Мачовете по малкия екран през днешния ден (30.12) Мачовете по малкия екран през днешния ден (30.12)  ЦСКА уреди най-желания си трансфер ЦСКА уреди най-желания си трансфер Интервю Още Кметът на Левски: Договорът за саниране е доста съществено заработен подарък
Любка Александрова е кмет на община Левски от 2011 година Възпит...
Кметът на Мадан: Нямаме заеми и задължения, а общинската ни болница Светослав Георгиев, хотел " Маринела ": Посрещаме европредседателст Победителите в " Сграда на годината ": София има потребност от същински Кметът на Свиленград: Никога не сме имали финансови проблеми, защ Нови Най-четени Най-коментирани Ford Kuga: Всестранен гений с три нови лица (тест-драйв)... 23 0 Кметицата на Чепеларе изрече специфични благодарности за развиването на... 48 0 Изетбегович вижда сърбите като единствена заплаха за нова война на Ба... 71 0 Китай не се съгласи да бъдат засилени глобите против КНДР... 106 0 Путин поздрави братските страни, България не е измежду тях... 287

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР