Дивият запад току-що стана малко по-див. В палавата пародия на

...
Дивият запад току-що стана малко по-див. В палавата пародия на
Коментари Харесай

„Cowbois“ се забавлява, подкопавайки мачизма на холивудските уестърни

Дивият запад преди малко стана малко по-див. В палавата подигравка на Чарли Джоузефин - уестърн Каубои, не масите се прекатурват в заспалия градски салон в тресчица за злато, а полът, идентичността и културните упования.

Сцената е позната на всеки, който в миналото е гледал холивудски филм Уестърн: дървен бар, блестящи бутилки, плакати, търсещи прочут престъпник. Госпожица Лилиан, която сама се грижи за бара, до момента в който брачният партньор й търси шанса си, ръга неутешно в чинията със закуска. Мъжете ги няма, дамите скучаят, сковани, шерифът пие. Дори тревата не може да се тормози да се отбие.

С началото на пиесата най-вълнуващото нещо, което се предлага, е развълнуван спор дали зърното би трябвало да се яде със сол или захар. Това, че девойка Лилиан (отличната Софи Мелвил) ги яде с нито едното, към този момент не я маркира като бунтарка. „ Колко доста необичайно “, означават Джейн от Луси Маккормик и Сали Ан от Ема Палант, развявайки се нападателно в опит да раздвижат нещо, даже и да е единствено знойният въздух.

Сл...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР