Дивите котки, както и домашните любимци от този тип, убиват

...
Дивите котки, както и домашните любимци от този тип, убиват
Коментари Харесай

Котките в Австралия убиват по 1 млн. птици на ден

Дивите котки, както и домашните любимци от този вид, убиват повече от един милион птици в Австралия всеки ден, демонстрират нови изследвания. Това състояние води до понижаване на представителите на доста типове от пернатите жители на Страната на кенгурото, оповестява Нова телевизия.

Изследването, оповестено в списание Biological Conversation, пресмята, че дивите котки са унищожили 316 милиона птици годишно, до момента в който домашните любимци са добавили към това число още 61 милиона.

" Всеки знае, че котките убиват птици, само че това изследване демонстрира, че на национално ниво размерът на хищничеството е замайващ. Вероятно това ще продължи да движи продължаващото понижаване на доста типове ", съобщи водещият откривател Джон Войнарски от Университета „ Чарлз Дарвин ".

Числата на убитите птици се основават на резултатите от близо 100 изследвания в цялата страна от учени в региона на околната среда, всяко от които изследва плътността на популацията от котки. Друг набор от съвсем 100 изследвания оцени с какво се хранят котките.

Войнарски съобщи, че до момента в който предходните проучвания са се концентрирали върху въздействието на котките върху бозайниците в Австралия, това е първата национална оценка във връзка с птиците.

Тя откри, че най-високите равнища на грабителство са на австралийските острови и в отдалечени сухи региони, където броят на убитите птици всяка година може да доближи 330 на квадратен километър.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР