Бъдещите студенти трябва да подадат декларация образец 7 за това,

...
Бъдещите студенти трябва да подадат декларация образец 7 за това,
Коментари Харесай

Бъдещите студенти внасят сами здравните си вноски през лятото


Бъдещите студенти би трябвало да подадат декларация пример 7 за това, че ще се обезпечават за здраве сами след довеждане докрай на учебно заведение. Това е належащо, защото за интервала от завършването на приблизително обучение до записването им като студенти, те не са обезпечени за сметка на бюджета, тъй като не попадат в нито една от двете категории – студенти или възпитаници. За този интервал бъдещите студенти би трябвало да внесат здравноосигурителните си вноски, които са в размер на 20,40 лв. на месец, а по този начин също би трябвало авансово да подадат и осигурителна декларация пример 7. Тази декларация се подава в период до 25-то число на месеца, идващ месеца на пораждане на задължението за обезпечаване от всеки, който не е обезпечен на друго съображение. Ако зрелостниците от 1 юли са в това качество и би трябвало сами да внасят здравноосигурителни вноски, то те би трябвало до 25 август  да подадат в Национална агенция за приходите по непрекъснат адрес декларация пример 7.

През летните месеци доста студенти, учащи се в чужбина, се завръщат в Бургас и района. За да употребяват безвъзмездни здравни услуги, те би трябвало да уредят здравноосигурителния си статус, като е належащо да показват в офисите на Национална агенция за приходите по непрекъснат адрес доказателствени документи. Такива документи са да вземем за пример: уверение или служебна записка от университета, в който следват, тапия за приключено висше обучение и други Тези документи би трябвало да са преведени от лицензирана компания и се вземат поради единствено, в случай че в тях е посочен интервала на образование. Документът се подава в териториалната дирекция или офис на Национална агенция за приходите по непрекъснат адрес, с цел да се " изчистят “ отговорностите на студента за здравноосигурителни вноски

От Национална агенция за приходите Бургас припомнят още, че здравноосигурителните права на жителите, които се обезпечават за своя сметка, се прекъсват в случай че не са импортирани повече от три дължими месечни здравноосигурителни вноски за интервал от 36 месеца. Студентите могат да създадат информация за здравноосигурителния си статус посредством електронната услуга на Национална агенция за приходите. Справка за здравния статус се прави и автоматизирано с въвеждане на ЕГН на  телефон  0700 18 700 на цената на градски диалог от цялата страна.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР