Проверките са стартирали на 5 декември в рибната борса на

...
Проверките са стартирали на 5 декември в рибната борса на
Коментари Харесай

Данъчните погнаха с тайни клиенти търговците на риба на Никулден, глобиха трима


Проверките са стартирали на 5 декември в рибната борса на Кооперативния пазар в града. Инспекторите са осъществили надзор на 13 търговци на риба и рибни артикули в обекти на борсата. По време на инспекциите данъчните са  съставили 3  акта за определяне на административно нарушаване. При осъществяване на контролни покупки в два от обектите на " тайните клиенти “ не са издадени касови бележки за закупената стока. На притежателите са формирани актове, като следва издаването на заповеди за запечатване на тези обекти за период до 30 дни.  На различен търговец на рибната борса е формиран акт за разлика в касовата наличност и отразените покупки на фискалното устройство. Контролът на продажбата на риба е траял и на самия Никулден, като обходни патрули от " Фискален надзор “ са посетили и следили отчитането на продажбите на риба и рибни артикули в 28 търговски обекта в морската столица.

Проверки на търговците на риба данъчните инспектори са направили и в Разград, Търговище и Шумен, където са ревизирали 12 търговски обекта и са съставили един акт за административно нарушение-разлика в касовата наличност.

В Русе  фискалните сътрудници са ревизирали 9 риболовен магазина и са установили 6 нарушавания при отчитане на продажбите. В 5 пет от обектите са формирани актове за разлика в касовата наличност. На различен русенски търговец на риба е формиран акт за неиздаване на касова записка, като следва обектът да бъде запечатан за период до 30 дни.

От Национална агенция за приходите Варна оповестяват още, че наличие на данъчни ще има  в нощни заведения и  заведения за хранене, в които студенти честват 8 декември. Инспекторите ще наблюдават за това, регистрират ли заведенията приходите от вход и  действителните обороти. Освен това данъчните ще правят надзор по съблюдаване на осигурителното законодателство, имат ли трудови контракти работещите в обектите и изпълнили  ли са техните притежатели отговорностите си към Национална агенция за приходите.

Проверките на данъчните ще продължат до края на годината, като контролът за отчитане на действителните обороти ще бъде засилен по Коледните и Новогодишните празници. Сигнали за укриване на обороти и други данъчни нарушавания жителите могат да  подават на телефона на Национална агенция за приходите 0700 18 700.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР