Varna24.bg след заседанието на областната комисия за борба с грипа

...
Varna24.bg след заседанието на областната комисия за борба с грипа
Коментари Харесай

Запазват някои строги мерки за борба с грипа във Варна

Varna24.bg след съвещанието на регионалната комисия за битка с грипа и острите респираторни болести във Варна началникът на Здравната ревизия доктор Дочка Михайлова.
Днес е взето решение от 7 февруари да бъдат възобновени образователните занятия във Варна и плановия банкет в образователните заведения. Възстановяват се също плановите интервенции в града. 
В мощ остава обаче възбраната за провеждането на детските и женски съвещания, имунизациите и свижданията в лечебните заведения, добави доктор Михайлова. Остава и провеждането на непоколебим филтър в детските заведения, както и възбраната за осъществяване на всеобщи мероприятия при децата и учениците. 
Тези строги ограничения ще останат в действие до 9 февруари, когато комисията ще заседава още веднъж и ще бъде взето решение дали да бъде анулирана окончателно грипната зараза във Варна. 
Въпреки, че по последни данни фрапантно е намалял броят на болните в града, към момента не е ясно по какъв начин ще се промени картината на заболеваемостта, когато децата се върнат на учебно заведение. 
Най-висока заболеваемост във Варна има във възрастоваката група от 0 до 4 и заради неналичието на информация поради ваканцията минимум са болните във възрастовата група от 5 до 15 години, добави специалиста. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР