Varna24.bg прокурора по делото Ивела Бухлева.Това е присъдата, за която

...
Varna24.bg прокурора по делото Ивела Бухлева.Това е присъдата, за която
Коментари Харесай

Прокурор за убийците от Войводино: Истината по това дело не можа да се разкрие на 100%

Varna24.bg прокурора по делото Ивела Бухлева.

" Това е присъдата, за която настояваше държавното обвиняване. Считам, че тя  е обективна. За такова действие в днешно време следва да има едно наказване, което да не е алегорично. Тази присъда не е отмъщение, а наказване. Размерът, по този начин както звучи в финален тип е малко невисок, когато става въпрос за действие, при което човек е изгубил живота си, само че в последна сметка това са наредбите на закона и съдът няма по какъв начин да избяга от тях. Такава е процедурата, в случай че не бяхме по тази процедура размерът щеше да е по-висок. ", сподели прокурор Бухлева.

На въпросът дали двамата убийци са споделили, че съжаляват или се разкайват за стореното тя добави:

" Какво да споделят, обвинения по принцип има право и да лъже. По това дело истината се разкри в една част, съгласно мен не можа да се разкрие на 100%, само че тя на 100% се разкрива единствено в телевизионните сериали, тъй като сценаристът го написа или има медиум, който гадае. Или пък да има някой доста съзнателен, който да си опише нещата по този начин, както са били. Обвиняемите могат да вършат самопризнания тогава, когато нещо е открито по неоспорим метод. В случая по този начин чистосърдечно да си признаят и да се разкаят, нямаше такова нещо. И по доста малко каузи има такива признания чистосърдечни и подробни. Кой човек може да отнеме човешки живот по този метод? Отиваш в 10 часа, вмъкваш се през прозореца, там един човек с неработоспособност спи, събуждаш го в боязън и започваш да го биеш, до момента в който го убиеш...Какъв човек би трябвало да си? Но присъдата е безусловно обективна и няма по какъв начин да избяга съда в други граници ", сподели още прокурор Бухлева.

Припомняме, че по-рано през днешния ден Варненският областен съд призна за отговорни Ивелин и Ангел, като съизвършители, и Владимир, като подстрекател и помощник, за това, че на 16.11.2017г. са направили обир съпроводен с убийството на 59-годишен мъж от с. Войводино.  

Делото беше решено в едно съвещание, откакто подсъдимите признаха напълно обстоятелствата и събитията изложени в обвинителния акт и отхвърлиха да се събират други доказателства в правосъдната фаза. Съдът почете настояването на страните за осъществяване на кратко правосъдно разследване. 

В този случай, съгласно Наказателно-процесуален кодекс, съдът не може да наложи наказване пожизнен затвор без право на подмяна, а наказването пожизнен затвор заменя с отнемане от независимост от 20 до 30г. или в случай че реши, че наказването ще е отнемане от независимост от 15 до 20г., е задължен да го редуцира с една трета. Така двамата убийци получиха присъда от 13 години и три месеца затвор, а техният помощник 3 години и три месеца. 

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР