...

<div .txtvaudio2 { color: #666666; font-family: Verdana; font-size: 11px;
}
/* Audio:
Коментари Харесай

Готви ли се замяна – стадион Черноморец за Лазур? Митко Събев проговори ексклузивно пред Burgas24.bg


В последна сметка, преди дни съдът се произнесе в интерес на " Спорт Пропърти Мениджмънт " и притежателят разгласи цена от 25 милиона лв.. Сега топката е в полето на кмета Димитър Николов. Какви ще са настояванията към него и община Бургас и има ли късмет стадион " Лазур " да стане общински – отговорите на тези и други въпроси даде извънредно пред Burgas24.bg Митко Събев, който загатна, че ще одобри и различен вид – да замени " Лазур " за стадион " Черноморец ".

" Трябва да се огледат всички кредитори на стадион " Черноморец ", не е толкоз простичко. " Петрол Холдинг " е в неплатежоспособност, не знам дали възможна замяна би станала толкоз елементарно. Други хора могат да кажат допустимо ли е или не. Тук имаме единствено една чиста благосъстоятелност и предпочитание да осъществим това, което общината изиска от нас ", съобщи Събев.

От много време в Бургас се разяснява сходен вид – общината да отдръпна претенциите си за стадион " Черноморец " и в подмяна да получи " Лазур ". По неофициална информация, притежателят на едно от най-големите пристанища в града " Бургас Изток " Цветелина Бориславова е подготвена да откупи по-голяма част от терена на спортния комплекс в " Акациите ", с цел да построи там паркинг, административни и бизнес здания, които ще обслужват пристанището й.

Това е най-лесният метод Митко Събев да осребри част от замразените си активи в Бургас, защото е ясно, че никой няма да му разреши да унищожи стадион " Лазур ", а и съгласно Общия организационен проект (ОУП), той няма право да го направи най-малко до 2025 година. За стадион " Черноморец " обаче е планувано високо застрояване, което подвига доста цената на парцела.

" Всичко, що е забъркано във футбола, по някакъв метод го препращат към мен. И аз, като участник години наред, притежател и помощник във футбола, дадох обещание, че когато този стадион е юридически изправен и собствеността му е ясна, ние ще обявим цената, на която той е добит. Не споделяме какъв брой коства през днешния ден – дали тази земя е повече или по-малко. Това са парите, които са дадени за стадиона досега. Това е, от тук нататък в случай че общината реши, че има интерес към стадиона и земята, могат да се водят диалози ", разяснява Събев, който е считан за реалия притежател на офшорката " Спорт Пропърти Мениджмънт ".

Митко Събев акцентира, че досега никой от локалната администрация не се е свързал с него и обясни повода за правосъдния спор с тогавашния му сътрудник и другар – починалия към този момент Денис Ершов.

" Стадион " Лазур " постоянно е бил на " Спорт Пропърти Мениджмънт ", само че земята под него бе продадена на " Петрол Холдинг ". Поради някакви условия, промени и така нататък " Петрол Холдинг " не я заплати и по тази причина се водеше дело. Те трябваше да платят земята или тя да бъде възобновена на остарелия притежател. Именно това бе и решението на съда ", посочи предприемачът.

Той направи забавен коментар и по отношение на продажната цена на комплекса, посочена в писмото до общинския съвет.

" Това кой го е написал – че цената предстои на коментар? Сигурно са имали поради, в случай че общината желае да заплати повече. Една продажба може да бъде сложно нещо. Тя може да бъде обвързвана с куп други решения и така нататък Това, което мога да кажа е, че съм обсъждал авансово с кмета и съм поел ангажимент когато собствеността е ясна, ние да обявим какво е коствал този стадион на сдружението. Направихме го, оттук насетне доста диалози могат да се водят, разнообразни оферти могат да се обсъдят ", заключи Митко Събев.

Чуйте целия диалог в прикачения аудио файл!
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР