Проверките в пунктове за технически прегледи и автошколи на територията

...
Проверките в пунктове за технически прегледи и автошколи на територията
Коментари Харесай

Икономическа полиция налази пунктове за технически прегледи и автошколи! Във Варна има нарушители


Проверките в пунктове за механически прегледи и автошколи на територията на всички регионални центрове в страната са осъществени на 22 ноември. Участвали са чиновници на " Икономическа полиция “ - ГДНП, сътрудниците им от ОДМВР и Столична дирекция на вътрешните работи, специалисти от Изпълнителната организация " Автомобилна администрация “ и Националната организация за приходите. Констатирани са редица нередности:

Във Варна е формирано досъдебно произвеждане против притежател на пункт - проверяващите не са разкрили финансово-счетоводна документи. Установено e, че стойностите на отработените газове на явил се за обзор автомобил не дават отговор на индикаторите на уреда. Констатирано е, че индикаторите от първичния обзор са отпечатани на файлове (word/excel), графично имитиращи разпечатките на измервателния апарат с авансово заложени стойности в границите на допустимите излъчвания. В образователен център в града е открито разминаване в броя на наличните в архива образователни картони и броя на миналите на изпит пред ИААА-Варна претенденти минали образование в центъра.

В Хасково, в пункт за ГТП, е открито неспазване на одобреното време за осъществяване на периодически обзор, установено е и противоречие при записаните и регистрираните действия. Заради това обектът е запечатан със известие от Национална агенция за приходите.

Сериозни нарушавания са установени в пункт за ГТП в Шумен. Служителите са открили, че липсват 28 холограмни стикера за осъществен механически обзор. Там работата за изясняване на случая продължава от чиновници на Икономическа полиция от ОДМВР - Шумен. Проверена в същия град автошкола също се работела в нарушени - образователните картони на претендентите за придобиване на дееспособност за ръководство на МПС са ненапълно завършени.

В Карнобат при инспекция на пункт за механически прегледи на моторни транспортни средства е открито противоречие в броя на холограмни стикери за осъществен механически обзор. Пак там е запечатана автошкола, заради липса на касов уред.

В Силистра е тестван пункт за годишни механически прегледи, където е открито, че в издаденото от сдружението Удостоверение за техническа редовност на предходна обзор кола, не е отразено, че тя е със счупено предно стъкло. За това на компанията е формиран акт.

В Монтана при инспекция на автошкола са установени нарушавания, за които са издадени два акта от ИААА, в автошкола в  Пазарджик и пункт в Ботевград също са открити нарушавания и са наложени съответни наказания.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР