Днес въззивната апелативна инстанция остави без уважение жалбата на защитата

...
Днес въззивната апелативна инстанция остави без уважение жалбата на защитата
Коментари Харесай

Борислав не сполучи с жалбата си в съда, бил ударил само 3 шамара на жена си!


Днес въззивната апелативна инстанция остави без почитание жалбата на отбраната му против първичния арест. От самото начало на следствието юристът на Борислав твърди, че няма безапелационни доказателства, които да го свързват с убийството на брачната половинка му, само че тези причини не бяха споделени от апелативния съд.

Припомняме, че съгласно в началото събраните доказателства, в фамилията имало проблеми, довели до решение за анулиране на брака, а първото дело било планувано за 26 февруари тази година. Два дни преди този момент, абсурдът сред тях за имущество, което обвиненият желал да изнесе от общия им дом, прераснал в побой над 40-годишната жена. Според отбраната на Борислав той и блъснал единствено три шамара, повикал майка си, с цел да му помогне с багажа и двамата напуснали жилището, като оставили сама пребитата жена. В хода на първичните следствени дейности бил разпитан и хазаинът, на който потърпевшата жена се оплакала, непосредствено след побоя. На идващия ден майката на убитата подала сигнал в Първо районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи – Варна. Органите на реда  съумели да влязат в заключеното жилище през балкона и разкрили тялото на дамата.

Експерти открили, че солиден кръвоизлив в мозъка е повода за гибелта на брачната половинка, а през днешния ден прокурорът от Апелативна прокуратура напомни, че тежката черепно-мозъчна контузия е в директна причинно-следствена връзка с настъпилата гибел. Установени били и голям брой кръвонасядания по кожата на лицето и по тялото.

За да удостовери задържането под стража съставът на Варненския апелативен съд показа всички причини на първата правосъдна инстанция. Въпреки изказванието на отбраната, че няма безапелационни доказателства, които да свързват Борислав с породената гибел, то апелативният съд намира, че в сегашния стадий от следствието такива не са нужни. Събраните досега материали  обосновават съмнението, че обвиненият е съпричастен към гибелта на брачната половинка си. Престъплението е тежко по смисъла на закона и се санкционира с " отнемане от независимост “ от 15 до 20г., пожизнен затвор или пожизнен затвор без право за подмяна.

И този съд намира, че напълно действителна е заплахата Борислав да се укрие или да извърши закононарушение. Аргументи за това изказване съдът намира в събраните досега доказателства, които откриват по неоспорим метод продължителното нападателно държание на Борислав по отношение на брачната половинка му. По делото са налични протоколи за предизвестие по закона на Министерство на вътрешните работи, с които органите на реда са правили опити да възпират експанзията на обвинения по отношение на жена му, която от своя страна е подавала, а по-късно оттегляла жалбите си в полицията за принуждение, упражнено по отношение на нея от брачна половинка й.  съдебномедицинска експертиза открила, че обвиненият е с лабилна душeвност, податлив към принуждение и експанзия.

Определението, с което Апелативният съд във Варна удостоверява първичната мярка за неотклонение " задържане под стража “, избрана по отношение на Борислав Н., обвинен по досъдебно произвеждане за убийството на брачната половинка си, осъществено по изключително непосилен метод и с особена свирепост е дефинитивно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР