С едно 4-часово пълно зареждане на батерията датският апарат може

...
С едно 4-часово пълно зареждане на батерията датският апарат може
Коментари Харесай

Модерен робот за дезинфекция получи УМБАЛ Св. Марина от Европейската комисия


С едно 4-часово цялостно зареждане на батерията датският уред може да обработи за 2 часа до 20 пространства, оповестява Труд.

" Светлината му е извънредно мощна, само че е безвреден, тъй като при работата му не се отделя озон ", изясни Момчил Кръстев, шеф на компанията дистрибутор на техниката. " Дарението е от изключителна значимост, тъй като навлизаме в нов стадий от битката с коронавирусната зараза. До момента разпалогахме с 8 сходни апарата за стерилизация от по-нисък клас. Този робот ще помогне за ефикасната отбрана на личния състав и пациентите ", благодари доцент Цонко Паунов, епидемиолог в УМБАЛ " Св. Марина ".

Той уточни, че броят на пациентите с затруднения от алфа и делта разновидността на COVID-19 пораства, по тази причина профилираните отделения в болничното заведение към този момент са удвоени до четири. " Вероятно ще се наложи да разкриваме и нов, в пика на предходната вълна COVID-отделенията бяха 15 ", напомни доцент Паунов.

Благодарност към медиците на първа линия изрече регионалният шеф Марио Смърков, който акцентира, че дарението е образец за европейска взаимност. До момента Европейска комисия е осигурила роботи за стерилизация за още три български лечебни заведения - столичната Инфекциозна, УМБАЛ " Св. Георги " -Пловдив и УМБАЛ Бургас. Има опция и останалите здравни заведения да аплайват за доставка на модерното съоръжение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР