Varna24.bg директорът на дирекция Образование в Община Варна Лилия Христова.

...
Varna24.bg директорът на дирекция Образование в Община Варна Лилия Христова.
Коментари Харесай

Обясниха как вървят ремонтите на варненските училища и къде започват нови

Varna24.bg шефът на дирекция " Образование " в Община Варна Лилия Христова. Ето какво изясни специалистът за настоящите и идни поправки:

" В СОУ " Найден Геров " ремонтът върви към своя край. Смятам, че доникъде на ноември ще бъдат направени действия децата да могат да се върнат в класните стаи и да освободим и другите учебни заведения, в които са разпределени. Ремонтът в " Димчо Дебелянов " е продължен по Закон за устройство на територията до 13 ноември заради неприятни метеорологични условия, в Първо ОУ са аналогични проблемите. Там имаме тежко градивно подсилване, което води след себе си направа на спомагателни елементи. Надяваме се там ремонта до нова година да завърши. Паралелно с тези поправки започваме още седем. В ОУ " Константин Арабаджиев " сега е с подписан контракт за реализатор на ремонта и започваме действия по откриването на строителна площадка. Другите шест, които са по плана към този момент са с разкрити строителни площадки и стартират подготвителни действия за същинската строително-монтажна работа. Това са " Стефан Караджа ", " Н. Йо. Вапцаров ", детските градини " 1 юни " и " Ян Бибиян " -филиал и Седмо учебно заведение " П.Кр. Яворов ". Очаква ни едно огромно предизвикателство, тъй като ремонтите трябва да бъдат изпълнени освен в период, само че и качествено. Предпочитам да се съобразяваме с времето, с цел да не падат след това мазилки. По другият план, по който се ремонтират двете гимназии ПГДГС " Николай Хайтов " и ПГИ " Иван Богоров ",  в " Богоров " към този момент приключихме строително-монтажните работи, обекта е пуснат в употреба, децата се върнаха в учебно заведение, остава да се инсталира едно особено съоръжение, нужно за образованието в гимназията. В гимназията по стопанска система ще има кабинети, които наподобяват на банкови офиси. В  ПГДГС " Н. Хайтов " продължава ремонта, огромен е, там има образователна база и индустриална база, ремонтират се и двете. 

Надяваме се там да свършат в период, който е към май месец 2019 г.  Двата плана по " Региони в напредък " би трябвало да приключат до юни 2019 година ", сподели Лилия Христова.

Тя изясни, че в ОУ " В. Левски " в " Аспарухово " се организира процедура по Закон за обществените поръчки за градивно подсилване на образователното заведение. Вече има определен реализатор. Предстои да бъде стартирана процедура по желание на контрол и ще бъде открита строителната площадка.  

Какво още сподели специалистът, вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР