Съдебната инстанция призна подсъдимия за невиновен в това, че в

...
Съдебната инстанция призна подсъдимия за невиновен в това, че в
Коментари Харесай

Оправдаха Бенчо Бенчев по делото, свързано с Митьо Очите


Съдебната инстанция призна подсъдимия за невиновен в това, че в интервала от 02.08.2018 година до 04.08.2018 година, в Гърция и Турция, спомогнал на Димитър Желязков, прочут като Митьо Очите да избегне и да бъде осуетено по отношение на него наказателно гонене, като на 02.08.2018 година е транспортирал с лек автомобил Очите, от Солун, Гърция до   Истанбул,   Турция и за интервала от 02.08.2018 година до 04.08.2018 година му дал за прилагане стая в хотел, която била резервирана на името на Бенчо Бенчев, без да се е споразумял с Желязков, преди да е осъществено самото закононарушение. Бургаският областен съд оправда Бенчев. по повдигнатото му обвиняване за осъществено закононарушение по член 294, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Районен съд – Бургас призна Бенчев за невиновен и за това, че на 05.08.2018 година, в дома си в Бургас, държал 57 бр. фабрични патрони, представляващи муниции, без да има за това съответно позволение. Също и за третото му повдигнато обвиняване за това, че на гореспоменатата дата и място е държал огнестрелни оръжия и муниции за тях (ловна карабина, 100 бр. муниции за същото оръжие, 3 бр. пистолети  и 90 бр. муниции за тях, всички въз основа на съответно издадени от съответните органи на Министерство на вътрешните работи Разрешения), като не взел нужните ограничения за сигурност.

Делото бе гледано по общия ред. Държавното обвиняване изиска от съда да наложи общо наказване на подсъдимия " Лишаване от независимост " за период от 2 години, чието осъществяване да бъде отсрочено за изпитателен период от 3 години. Защитата на Бенчо Б. пледира за оправдателни присъди по трите му повдигнати обвинявания. Според юристите обвиняванията по трите пункта в обвинителния акт са несъстоятелни и подсъдимия не е направил нито едно от закононарушенията, за които му е вменена виновност. В своята последна дума пред съда, Бенчо Бенчев помоли за правдивост.

Присъдата на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвана или протестирана в  15-дневен период пред въззивна инстанция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР