"Един от вариантите е да се използва по-лека хартия при

...
"Един от вариантите е да се използва по-лека хартия при
Коментари Харесай

Просветният министър: Умуваме как да направим раниците по-леки!


"Един от разновидностите е да се употребява по-лека хартия при учебниците, което обаче може да се отрази на качеството им и да ги оскъпи. Другият вид е да се усили броят на шкафчетата в образователните заведения, където децата, които са на целодневно образование, да се оставят учебниците. Дискутира се и опцията за понижаване на помагалата ", добави той.
Вълчев е в Пловдив, с цел да даде началото на майсторски клас "Класната стая на 21 век - умения, нововъведения, технологии ". Форумът, в който ще се включат 200 участници от цялата страна, е oрганизиран от фондация "Световен учебен конгрес България ", Община Пловдив и ПУ "Паисий Хилендарски ". Третата годишна самодейност на фондацията ще предизвика специалисти на МОН, на Регионалните ръководства по образованието и на общините, на просветителни институции, интернационалните специалисти и водачи в образованието да помислят по какъв начин смяната в света към нас би трябвало да се отрази върху преподаването и организация на класната стая.
В три модула ще бъдат прегледат разнообразни аспекти на качественото обучение и преподаване, ще се споделят положителни практики от одобрени новаторски учебни заведения. Началото на майсторския клас ще бъде сложено от Тон Дюиф - президент на Световен учебен конгрес и експрезидент на Европейската асоциация на учебните шефове. Той ще приказва по какъв начин да развиваме уменията на 21 век в класната стая, като в полемиката по този модул ще се включат зам.-кметът по обучение и нововъведения в Община Пловдив Стефан Стоянов, началникът на РУО София Ваня Кастрева и Елеонора Лилова - шеф на 2 СУ София.

Президентът на "Световен учебен конгрес България " и шеф на ОУ "Райна Княгиня " Мария Гайдарова ще направи презентация за какво са значими нововъведенията в образованието и по какъв начин да ги предизвикваме. Панелисти по тематиката са шефът на 51 СУ в София Асен Александров, който е и зам.-председател на комисията по нововъведения към МОН, Озден Мурадова от Община Пловдив и Ивайло Старибратов - шеф на Математическа гимназия "Акад. Кирил Попов ".

"Как посредством технологиите учебният лидерски екип да реализира резултати, които трансформират позитивно живота на децата " е тематиката на третия модул от майсторския клас, по който преподавател ще бъде шефът на Департамента за подготовка и професионално развиване на педагогическите експерти към ПУ проф. Галин Цоков. Панелисти са Александър Ангелов от Център за креативно образование, Антон Бъчваров от "Уча.се " и пловдивският учител Тихомир Алексиев.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР