Операцията по досъдебното производство стартира рано тази сутрин. В момента

...
Операцията по досъдебното производство стартира рано тази сутрин. В момента
Коментари Харесай

Прокуратурата с горещи разкрития за спецакцията в Бургас! 12 души са в ареста!


" Операцията по досъдебното произвеждане започва рано тази заран. В момента се организират дейности по следствието. Тази група с изключение на с разпространяване на дрога се е занимавала и със силови дейности във връзка с дилъри, които или са отказвали да работят с тази група, или са правили дейности, които са противоречали с ползите й ", добави прокурорът. Шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов заяви от своя страна, че работата по тази група е почнала през юни тази година. " Това е група, която въздейства на оперативната конюнктура на област Бургас. Целта на днешната интервенция е да бъде отстранена още една група, която популяризира опиати на тази територия ", уточни той.

" Целта ни е да потвърдим проведена незаконна активност на 5-има от арестуваните. Групата се занимава главно с разпространяване на марихуана на територията на Слънчев бряг, Поморие и два квартала. Намерени са и дребни количества метаамфетамини. Имаме много материални доказателства, които са конфискувани.

По време на брифинга стана ясно още, че през днешния ден е разрушена още една група, обвързвана с трафик на хора. " Вторият случай касае досъдебно произвеждане под надзора на Специализираната прокуратура, по което се работи взаимно със Столична дирекция на вътрешните работи и ДАНС. Става въпрос за проведена незаконна група, която се занимава с трафик на хора от граница до граница и обособени силови дейности, осъществени по отношение на някогашни членове на тази група. По тази група се работи от септември предходната година ", заяви прокурор Гешев.

" Задържани са 8 лица на територията на Перник, Видин и София, четирима са сирийски жители, като единият от тях е с филантропичен статут. Извършени са осем претърсвания и осем обиска на лица. Намерени са 2 револвера - военен плюс газов, преправен на военен. Намерени са и опиати. Групата е правила цялостно обслужване от граница до граница.

Мигрантите са посрещани на турската граница, превозени са до Бургас, по-късно до София, където са преспивали в " Модерно предградие ", от там са превозени до Видин и напущат границата през река Дунав. Групата една от най-сериозните, занимаващи се с този тип активност ", сподели още Иван Гешев.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР