Подсъдимият Станимир С. има предходни осъждания. Той се занимавал предимно

...
Подсъдимият Станимир С. има предходни осъждания. Той се занимавал предимно
Коментари Харесай

Вижте как Иван Иванов завлече нагло бургазлийка, но правосъдието все пак дойде

Подсъдимият Станимир С. има предишни осъждания. Той се занимавал най-вече с измами " работил " по няколко схеми. Една от тях била да " се навърта " в държавни и общински администрации и да се показва за длъжностно лице. След като убеди хората в това, да им дава обещание да извърши избрана работа, за която пък те му плащали.

На 20.02.2017 година към 11:00 часа потърпевшата С.К. и нейната другарка отишли в Търговско дружество " Приморие " в гр. Бургас, находяща се на ул. " Александровска ", с цел да подаде С.К. сигнал за противозаконна сграда. Носела и документи за парцела, който се намирал в кв. " Долно Езерово ".

Подсъдимият бил в двора на постройката и ги чул защо беседват. Двете разговаряли за противозаконната сграда, за процедурата, както и за документите, които са нужни на С.К. Станимир С. се доближил към тях и им се показал като длъжностното лице " Иван Иванов " - чиновник в Търговско дружество "Приморие " - гр. Бургас, Дирекция "Незаконни постройки ". Обяснил, че се занимава тъкмо с противозаконните постройки, като персонално той правил огледите на постройките. Обяснил, че офисът му се намира в същата постройка на втория етаж. В хода на диалога потърпевшата му обяснила, че има и проблем с някогашния си брачен партньор във връзка на тази сграда, а точно - той не плащал налозите, като подсъдимият й заречен, че и за това може да се погрижи като на брачният партньор й бъде издадена ограничаваща заповед.

Тъй като диалогът се очертавало да бъде нескончаем, подсъдимият предложил на двете дами да отидат и да седнат в някое кафене. Те се съгласили. Отишли в кафе " Илли ", намиращо се на ул. " Фердинандова ", против постройката на Операта. Когато седнали на масата, подсъдимият записал собственоръчно трите имена и ЕГН на потърпевшата, нейният телефон, както и адреса на постройката в кв. " Долно Езерово ", и взел от нея схема на парцела.

Този лист прибрал за себе си. Казал на потърпевшата, че в качеството си на длъжностно лице, което се занимава тъкмо с това, ще направи оглед и инспекция на постройката на посочения от нея адрес и ще заведе дело за противозаконна сграда от нейно име и защитавайки нейните ползи. Пострадалата му се доверила и устно го упълномощила да се заеме със случая. Тогава той обяснил коя услуга какъв брой ще й коства - 42 лв. за оглед на постройката, 120 лв. за ограничаваща заповед на някогашния й брачен партньор, 50 лв. за хонорар на юрист и 220 лв. с цел да са по-малко налозите за противозаконната сграда, която " услуга " щял да извърши негов сътрудник. 

С.К. извадила от портфейла си и платила на подсъдимия общо за всички " услуги " сумата от 432 лв.. Той взел парите, като не издал никакви документи. Той не дал телефон за връзка на потърпевшата, като обяснил, че телефоните му се подслушват, по тази причина той щял да й се обади още същия следобяд, а нея помолил да не бърза, а да изчака търпеливо 14 дни. Казал й да е спокойна, защото брачната половинка му работи в Министерство на вътрешните работи, в Първо районно ръководство.

" Иван Иванов " не се обадил в същия ден следобяд, както заречен и С.К. схванала, че е излъгана. Тя и приятелката й тръгнали да търсят мъжа. Отишли в постройката на Търговско дружество " Приморие " и открили, че нито на втория, нито на третия етаж има офис на " Иван Иванов ". Отишли в Първо районно ръководство и открили, че там не работи дамата на " Иван Иванов " от Търговско дружество " Приморие ". Отишли в кафе " Илли " и там служителката им споделила, че този мъж преди време се е представял за екстрасенс.

На идващия ден двете дами се намирали в региона на Стария съд, когато забелязали същият мъж. Пресрещнали го и С.К. му споделила, че той я е измамил и че не е длъжностното лице Иван Иванов, за който се е показал. Той почнал да се оправдава и избягал. Тогава двете дами се обадила на тел. 112. Подсъдимият Станимир С. бил оголен три месеца по-късно.

Присъдата на Районен съд - Бургас предстои на обжалване пред Окръжния съд в града.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР