Паралелно с него, в същия час ще тръгне и друго

...
Паралелно с него, в същия час ще тръгне и друго
Коментари Харесай

ОЗБГ: Горди сме, че Факелното ни шествие в памет на Апостола събира последователи! Чакаме ви пред общината!


Паралелно с него, в същия час ще тръгне и друго факелно шествие, проведено от политическа партия. Представителите от ОЗБГ изрично се разграничават от него и се надяват да не настъпи комплициране измежду бургазлии.

Burgas24.bg разгласява отвореното писмо без редакторска интервенция:

ОТВОРЕНО ПИСМО

От " Организация за протекция на българските жители “ /ОЗБГ/

Уважаеми съграждани,

Уважаеми посетители,

Уважаеми медии,

  " Организация за протекция на българските жители “ /ОЗБГ/ за пета поредна година провежда факелно шествие по случай кончината на Апостола на свободата - Васил Левски. Горди сме от обстоятелството, че и други хора, и политически партии го припознават като традиция и сме събрали почитатели, като сме дали един добър образец.

На оповестената от нас дата и час за осъществяване на шествието, а точно 19.02.2019 година от 18.00 часа пред постройката на Община Бургас, ще се организира и друго шествие, само че проведено от политическа партия и с друга точка на потегляне.

Въпреки, че двете събития ще протекат поотделно, задачата е една – респект към Апостола. Очакванията ни са към нас да се причислят повече хора от предни години, с цел да покажем единодушие и да окажем нужното почитание към Васил Левски и делата му.

ОЗБГ изрича своята признателност към всички, които се причислиха към шествията през годините и институциите, които оказват помощ за тяхното реализиране. Радваме се, че от ден на ден хора идват да почетат Апостола, че ОЗБГ става все по-разпознаваема с родолюбивите си каузи и призоваваме мероприятието да протече в една патриотична атмосфера, и по плануванаъа стратегия.

Заедно за Бургас!

Междувременно за първи път факелно шествие ще се организира и в Айтос. То ще потегли в 20:00 часа от постройката на община Айтос и ще продължи по улица " Цар Освободител “ до храм " Св. Димитрий Солунски “.

Пред храма ще се държи тирада, ще има минута безмълвие в памет на Апостола, ще се поднесат венци и цветя пред портрет /поради липса на паметник/ на Васил Левски. Шествието ще продължи до 21:00 часа, ще бъдат употребявани факли, национални флагове, транспаранти, мегафон, плакати, венец, цветя и всички други атрибути, които не са в прорез със закона и морала.

След привършване на шествието не е очакван маршрут за връщане, а всеки участник независимо си потегля когато реши.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР