Това, че водачът е как да се изразя, млад, като

...
Това, че водачът е как да се изразя, млад, като
Коментари Харесай

Варненски експерт: Не младите, а самоуверените шофьори са опасните на пътя


" Това, че лидерът е по какъв начин да се изразя, млад, като имам предвид към този момент да е покарал две, три, четири години, това че няма прекомерно дълъг стаж, не го прави некомпетентен. По-скоро тази непотребната самонадеяност, която получават някои от тях и желанието да се движат с по-голяма скорост от другите, може би това са рисковите водачи на пътя “, изясни Диян Драганов.

Той добави, че говоренето по телефона е едно от най-честите нарушавания на водачите, макар че това деяние е характеризирано като рисков фактор от закона. Особено рисково е придвижването и потреблението на мобилни устройства в градската среда, където има доста повече участници в придвижването.

" Ние безусловно би трябвало да забраним говоренето по телефона, както в града, по този начин и отвън града. От една страна движейки се в обитаемо място, знаете, че там има пешеходци, има повече коли, има повече рискове, в случай че по този начин мога да ги окачествявам. От друга страна, движейки се отвън града, там пък скоростта на автомобила е по-висока. Това пък допуска по-късно прекъсване, повече метри ни трябват да с цел да спрем “, сподели Диян Драганов.

Той добави, че вероятно разпръскване забавя реакцията на лидера на автомобил с от 1 до 3 секунди при възможна заплаха. " А това време според от скоростта, с която се движим, може спирачният път да доближи до 40 метра. Сами може да си визиите, че 40 метра към този момент са извънредно доста, в случай че се постанова да спрем съответно, в случай че би трябвало да спрем незабавно, с цел да се предпазим от пътнотранспортно произшествие или да предпазим някой различен от ПТП “, сподели още Диян Драганов.

Той посъветва водачите на коли да преценят скоростта на транспортното си средство в и отвън обитаемо място и предложи да спрат автомобила, в случай че в действителност им се постанова да проведат диалог по телефона.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР