Разкрити са 264 нарушения, за които са съставени актове. Задържани

...
Разкрити са 264 нарушения, за които са съставени актове. Задържани
Коментари Харесай

40 каруци и 4 коня задържаха горските при 5000 проверки


Разкрити са 264 нарушавания, за които са формирани актове. Задържани са 40 каруци, 7 моторни транспортни средства, 4 коня, 12 моторни триона и 3 други инструмента за дърводобив. Конфискувани са общо 158 куб. м нелегално добита дървесина. Установени са две нарушавания, довели до гибелта на наедрял дивеч, сочи още докладът за активността на мобилните контролни екипи.

От началото на годината до момента в обсега на всички 13 горски и 5 ловни стопанства към СИДП те са направили 1766 инспекции на обекти за рандеман на дървесина, 1331 – на транспортни средства, 1718 – на физически лица, а други 447 – на ловци.

През първите шест месеца на 2018 година горските стражари са направили над 12 500 инспекции, като 5262 от тях са дело на мобилните контролни екипи. Интензивен обход на горските територии с висока централизация на нарушавания се организира, в това число и през нощта. Именно в тъмната част на денонощието са осъществени едни от най-резултатните акции на екипите. При две от тях единствено в границите на броени дни в ДЛС " Паламара " бяха арестувани 5 каруци, натоварени с нелегално добита дървесина.

В резултат от подхванатите засилени ограничения за защита в горите броят на иззетите от мобилните контролни екипи коне и каруци се е нараснал двойно по отношение на данните на СИДП за първите шест месеца на 2017 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР