В продължение на една седмица 28-годишният мъж от Дулово, който

...
В продължение на една седмица 28-годишният мъж от Дулово, който
Коментари Харесай

Мъж намери чужд портфейл с банкови карти и се възползва, но го застигна наказание

В продължение на една седмица 28-годишният мъж от Дулово, който сега живее в кв. "Вл. Варненчик ", не съобщил за тях на притежателя или на органите на властта, което е закононарушение съгласно Наказателния кодекс.
Обвиняемият Диян Д. е признал, че откакто намерил непознатия портфейл, за времето от 19.10.2015 година до 20.10.2015 година в Русе и Варна, при изискванията на продължавано закононарушение, употребявал непознат платежен инструмент - кредитна "бяла карта ", без единодушието на титуляря. Той съумял да изтегли от нея 100лв. и опитал да изтегли още 200 лева по-късно.
За осъщественото действие, подсъдимият приема да му бъде наложено най- тежкото наказване "лишаване от независимост " в размер на 8 месеца, осъществяването на което се отсрочва с изпитателен период от 3 години. 
По време на изпитателния период на Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи по местоживеене на подсъдимия - Трето районно управление (на МВР) при ОД на Министерство на вътрешните работи - Варна се разпорежда възпитателната работа с подсъдимия.

Към наказването се причислява и санкция в размер на 80 лева, както и да заплати направените по делото разходи от 229,93 лева в интерес на държавния бюджет, по сметка на ОД на Министерство на вътрешните работи - Варна.
Диян Д. следва да заплати непринудено санкцията в 7-дневен период от през днешния ден.
Определението на Окръжен съд - Варна е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР