Събранието се проведе във връзка с обявената от Висш съдебен

...
Събранието се проведе във връзка с обявената от Висш съдебен
Коментари Харесай

Подкрепиха единодушно Чавдар Димитров за длъжността административен ръководител -председател на Административен съд – Бургас


Събранието се организира по отношение на оповестената от Висш правосъден съвет процедура за избор на ръководител на Административен съд – Бургас.

Съдия Чавдар Димитров подчертава върху съществени моменти от концепцията си и открои независимостта на магистратите, мощното съдийско самоуправление, салдото сред качество и експедитивност на правораздавателната активност, антикорупционните ограничения, електронното правораздаване и повишение доверието на обществото в Административен съд – Бургас като съществени цели на работата си, в случай че бъде определен за административен началник. Магистратът отговори на въпроси на съдиите по отношение на кадровата и материална обезпеченост на съда, оптимизацията на работа и взаимоотношението с колектива.

Съдия Димитров акцентира, че от основаването на Административния съд на гр. Бургас до този миг е направено доста във всяко отношение и се надява на последователност и надграждане на въведените положителни практики.

След извършен очевиден избор административните съдии единомислещо показаха поддръжка за неговата кандидатура.

Съдия Чавдар Димитров има 16 години трудов и юридически стаж. Бил е арбитър в Районен съд – Бургас, а от 2012 година е част от съдийския състав на Административен съд – Бургас. През интервала 2013 г.-2014 г.- след извоюван конкурс е командирован народен специалист в Европейската комисия в Брюксел.

През 2015 година още веднъж след извоюван конкурс е изпълнявал функционалностите на народен специалист – правист в Английско- българската секция на Европейския съд за правата на индивида при Съвета на Европа.

Протоколът от извършеното Общо заседание на съдиите ще бъде изпратен на Съдийската гилдия на Висш правосъден съвет.

Събеседването за избор на ръководител на Административен съд – Бургас е планувано за 30 октомври 2018 г. 
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР