"Пирогов"отново пое най-тежките случаи в страната. От началото на годината

...
"Пирогов"отново пое най-тежките случаи в страната. От началото на годината
Коментари Харесай

Напълнихме токсикологиите за празниците

"Пирогов "отново пое най-тежките случаи в страната. От началото на годината досега са прегледни 214 000 души, от тях признати са над 40 000. 34 на 100 са от страната. 8900 са здравно неосигурени, а за последните 4 дни те са близо двеста.

Все по-често пациенти са хора над 65 години. Те изискват по-дълго лекуване.

1900 души са пристигнали в болничното заведение през празничните дни. 300 са останали за лекуване. И в тази група заболели има нарастване.

Най-много работа са имали токсиколозите - пациенти с натравяне, след доста алкохол и трима, които са пили антифриз. Обяснили, че до шишето с ракия било това с антифриза. При такова натравяне има заплаха от ослепяване. Възможно е да има и тежки провали за черния дроб.

Постъпили са и доста пациенти в травматологията. 90 души са останали за лекуване в болничното заведение, като част от тях са скиори. Три пъти по-малко са признатите в хирургията на болничното заведение. Няма случаи на потърпевши от пиратки.

Съвсем скоро ще се вкара нова тристепенна система за систематизиране на случаите по неотложност. Ще се прави примитивен обзор за тежестта на постъпващите.

След започване на европредседателството в болничното заведение имат подготвеност да подсилят екипите си.

2017-та година ще бъде запомнена с доста тежка интервенция на долна челюст, сподели Балтов, представен от Българска телеграфна агенция. Той означи и обстоятелството, че трима специализанти от болничното заведение са отпътували за Швейцария.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР