С този въпрос се обърна към кмета на Варна Иван Портних

...
С този въпрос се обърна към кмета на Варна Иван Портних
Коментари Харесай

Съветник: Кога ще бъдат премахнати всички незаконни къщи в Максуда? Сметище ли ще обгражда новия бул. Левски“?


С този въпрос се обърна към кмета на Варна Иван Портних общинският консултант Костадин Костадинов по време на днешното съвещание на Общинския съвет, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

" В момента виждаме, че в " Максуда " се случват крупни инженерни инфраструктурни планове, което задължава администрацията в тази тенденция, въпреки това обаче се запитвам, откакто бъде свършена тази мощна инвеститорска активност за какъв брой време противозаконните коптори от едната и другата страна на пробива, които ще останат, ще затрупат трасето с отпадъци? Това ли ще виждат хората, които ще минават от там, тъй като концепцията е по този бул. да се придвижи целия трафик от западна посока в посока курортите на север от Варна. И си представям по какъв начин минават туристите и виждат всички тези " прелести “, които сега се разчистват, само че не изцяло. С огромна изненада чух, че имало къщи, които били на 100 години. Хубаво ще е да ги картотекираме като монументи на културата, може би някой от тях са строени от Дабко Дабков, някои от Кольо Фичето, аз не съм чувал за толкоз дългогодишен картон, който да устоя 100 години. В момента една част от противозаконните градежи във Варна се отстраняват поради пробива, само че това, за което упорствам, е освен тези постройки, които попадат в терена на бул. " Левски ", а да бъдат отстранени всички останали в съседство, без взаимни отстъпки. Не мога да приема довода, че това провокира обществено напрежение, тъй като по тази логичност всеки може да прави нещо нелегално, да краде или убива, тъй като е безпаричен. Ако сме естествена европейска страна законите би трябвало да се ползват за всички “, сподели Костадинов.

" По отношение на къщите, факт е че по отношение на всички здания попадащи в обсега на новото трасе се съблюдават всички законови процедури. Всъщност разчистването на противозаконните постройки в тази зона стартира доста преди построяването на булеварда, поетапно този развой ще продължи “, увери кметът Иван Портних.

Коментара на Костадинов бе предизвикан от запитване на неговия сътрудник, общинския консултант, Неджиб Неджибов, който преди този момент разяснява, че измежду съборените къщи в сектора на ул. “Георги Пеячевич “, ул. " Девня “ и ул. " Пробуда " попадат повече от 20 парцела и някои от тях са издигнати преди повече от 100 години, само че притежателите не са ги узаконили. В същото време тези парцели имат партиди за ток и вода, живущите имат адресни регистрации, дори част от тях заплащат и налози. Той попита кмета какво се планува да се случи откакто бъдат съборени тези къщи.

" Защото неяснотите пораждат обществено напрежение. Дали тези хора ще бъдат обезпечени с места на настанявани или ще бъдат оставени на произвола на ориста? ", попита съветникът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР