7000 кв. м от пътната инфраструктура на Младост“ имат нужда

...
7000 кв. м от пътната инфраструктура на Младост“ имат нужда
Коментари Харесай

Христо Христов: Предстои събарянето на още 25 постройки в Максуда


7000 кв. м от пътната инфраструктура на " Младост “ имат потребност от подсилване, за цяла Варна става въпрос на 50 000 кв.м. 

" Много повече от 7000 кв. м. би трябвало да се ремонтират в " Младост “, само че би трябвало да се съобразяваме с опциите на огромна община, тъй като знаете по какви огромни инфраструктурни планове се работи. Затова започнахме маркирането на най-компроментираните сектори, от ул. " Хан Севар “ под Ледената пързалка и до учебно заведение " Гео Милев “. Надявам се главните да се рехабилитират в този момент. Но доста има за кърпене, казусът е, че някои сектори имат потребност от изцяло асфалтиране. Ул. " Кап. Райчо “ съм я подал за главен ремонт преди няколко години – това е основна улица и добре, че се изчака бул. " Левски “, с цел да създадем връзката “, сподели Христов. 

За наводненията пред бл. 114 в " Младост “ той посочи, че там казусът е с канализационната инфраструктура – дъждовна и битова. Това не е в компетенциите на районния кмет, само че Христо Христов се надява казусът да бъде решен. 

" За бул. " Левски “ мога да кажа – тежък градеж, при който се работи интензивно, в почивни дни, до късно и от рано заран. 3- 4 км бул. ще мине през няколко съществени булеварда, такова нещо не е правено и в София. Моля жителите за малко самообладание “, добави той. 

За сигналите за запрашеност на ул. " Кап. Райчо “ (до детската градина) Христо Христов разяснява, че улицата ще се мие с вода, а на компаниите е направена забележка да употребяват покривала за камионите, които минават оттова. 

Косенето е почнало в края на март. А в " Младост “ територията е най-голяма. Средствата са обезпечени, като е стартирано от главните булеварди. Резитба е осъществена на към 1000 дървета. Има засадени 170 дървета за 2017 година и 230 за 2018-а и към 1600 шубраци. 

" Изсечените орехови дървета са в частни парцели до бул. " Трети март “. Направени са актове, дано жителите да знаят, че премахването на дърво става със заповед на кмета на общината. По стратегия би трябвало да се засадят 6 – 7 дървета за всяко 1 отсечено, които да се гледат от засадилия ги “, сподели Христо Христов. 

Търси се финансиране за парк " Младост 2 “, който ще заеме 33 декара сред огромен мол и бензиностанция.

Паркът във " Възраждане “ се строи интензивно, до края на лятото ще се довърши. 

" В " Максуда “ се разчистваха постройки от регион " Одесос “, ние съборихме единствено 1 огромна автомивка. Приоритет беше построяването на бул. " Левски “. Имаме 25 здания със заповеди за срутване, само че чакаме да се набират средства. Над 200 – 250 преписки се обследват сега, би трябвало да спазим цялата процедура за издаване на актове, тъй като всичко се следи и от неправителствени организации “, разкри Христо Христов.

 На Зеленчуковата борса и сп. " Родина “ има 2 подлеза без осветяване. Община Варна би трябвало да обезпечи средства за ремонтирането им. 

В околните месеци районният кмет се надява на ремонт на ул. " Вяра “ (от бул. Трети март “ до бул. " Сливница “), основно трасе, което е основно и за " Владиславово “. Както и на ул. " Поп Димитър “, която обикаля " Възраждане 3 “, и от нея зависи връзката на вилните зони с града.

  " Много неща се замислят – освен в " Младост “, само че и във Варна, имам вяра, че те ще приключат сполучливо “, приключи Христо Христов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР