Burgas24.bg. Гробището за защитените видове е блок 71 в бургаския

...
Burgas24.bg. Гробището за защитените видове е блок 71 в бургаския
Коментари Харесай

Аларма до Burgas24.bg: Мерките на РИОСВ са неефективни! Зазиждането на живи прилепи в Бургас кипи с пълна пара!

Burgas24.bg . Гробището за предпазените типове е блок 71 в бургаския жилищен комплекс "Изгрев ", където от няколко дни безплатното саниране кипи с цялостна пара.

Според "Дивите животни " предписанията, които издаде Регионална инспекция за опазване на околната среда, няма да спасят животните. Идеята, тръби да бъдат сложени в отворите на панелките за няколко дни, е неефективна, защото бозайниците в този интервал на годината са в хибернация. "Прилепите биват зазидани сега. Бетонира се беззаконието! Тръбите би трябвало да се слагат тук-там, които са избрани авансово като подобаващи, а не да са безредно разпръснати, належащо е да се направи прелиминарен оглед на постройката. В този интервал на годината методът е неефикасен - прилеп не може да бъде изведен току-тъй. Това би трябвало да стане по негова воля, а те в този момент не излизат всеобщо, има единични бройки да вземем за пример, с цел да се нахранят, само че не може да бъде избавена и цялата колония. Така сигурно ще има зазидани прилепи! " - това заяви с паника Вяра Крушкова от фондация "Дивите животни ". 
От организацията са на мнение, че по това време на годината е уместно слагането тръби, само че те да бъде двупосочни, с цел да може прилепите да влизат и да излизат. Освен това е извънредно значимо те да бъдат поставени на вярното място. И чак, когато стане топло и прилепите излязат от хибернация, въпросните тръби би трябвало да бъдат направени еднопосочни, с цел да може животните да излязат и намерят нови обиталища. Едва тогава фугите в панелните блокове може да бъдат запушени. 
В прикаченото видео може да се убедите сами, че блок 71 в бургаския ж.к. "Изгрев " е населяван от прилепи!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР