Един от тризвездните хотели в курорта е свалил цените на

...
Един от тризвездните хотели в курорта е свалил цените на
Коментари Харесай

Евтиния на морето през септември. Ето къде може да се нощува за 17 лева


Един от тризвездните хотели в курорта е свалил цените на нощувката от 25 на 16,90 лв. на човек за настаняване сред 10 и 20 септември. За съпоставяне - по време на високия сезон през юли и август нощувката е коствала почти двойно по-скъпо – по 32,80 лв. на човек, като е била понижена от 100 лв..

Друг фамилен тризвезден хотел в Свети Влас предлага настаняване в двойна стая против 17,50 лв. на човек в интервала от 8 до 14 септември. За първата седмица на септември цената е била малко по-висока - по 25 лв. на човек.

И в двата хотела единствената атракция е външен басейн. Те оферират и паркинг, само че с стеснен брой паркоместа.

Евтино късно море можем да резервираме и в Слънчев бряг. Тризвезден хотел в курорта ни предлага настаняване против 23,90 лв. на човек в интервала 10 септември - 3 октомври. В цената е включена и закуска. Ако пък сме на база олинклузив, цената е към този момент 41,90 лв. на човек. Хотелът предлага разнообразни екстри – с изключение на басейн, шезлонги и чадъри при съществуване на свободни такива има и фитнес, детска площадка, игрище за бадминтон, тенис на маса. Ползването на паркинга още веднъж е на правилото " до привършване на местата “.

Междувременно Пламен Копчев – ръководител на Съюза на притежателите в Слънчев бряг, разгласи пред БГНЕС, че най-големият ни курорт смъква цените на нощувките в по този начин наречения невисок сезон с 30- 40%. Въпреки евтината отмора, която се предлага през септември, обаче туристи няма.

" Имаме внезапен спад на резервациите за септември след въвеждането на наложителния PCR тест за румънските туристи. За почивните дни към Съединението ще имаме български туристи, само че по-късно резервациите внезапно падат. След 15 септември стартират да затварят хотелите, които отвориха този сезон. До 30 септември ще затворят всички. Това лято отвориха 50-60% от базите ", разяснява Копчев.

" Ние смъкваме с съвсем 60%. Ако до момента сме продавали за 100 лева нощувката, в този момент 40 в случай че вземем, ще бъде добре, само че отново виждате - няма хора. Ние свалихме цените и ще ги смъкваме още. В момента предложенията ни са за средата на септември и там към този момент падаме към 40 лева В това са включени нощувка плюс цялостен олинклузив ", разяснява хотелиерът Румен Мончев, чийто хотел е на първа линия.

Резкият спад на резервациите през септември се дължи и на тревожната наклонност със скока на инфектираните с COVID-19. По думите на хотелиерите хората се опасяват да пътуват.

На юг от Бургас цените също падат фрапантно. В къмпинг " Градина " от 1 до 8 септември цените на бунгалата са понижени с 30%, а след празничните дни падат с още 10%. Есенно море на квартира може да се откри и за 10 лева на вечер.

От Бургаската районна туристическа камара оповестиха, че растежът на туристите по Южното Черноморие е бил 157% по отношение на предходната година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР