Двамата организатори на престъпната група Димитър П. и Георги И.

...
Двамата организатори на престъпната група Димитър П. и Георги И.
Коментари Харесай

Телефонни измамници върнаха до стотинка парите на 9 пострадали възрастни жени


Двамата уредници на незаконната група Димитър П. и Георги И. одобриха да изтърпят ефикасни санкции, надлежно от година и шест месеца и една година, при първичен общ режим. Другите двама получиха условни  санкции от 2 години и година и 10 месеца с четиригодишен изпитателен период. Съдът одобри съглашението с прокуратурата, наложените санкции са дефинитивни и не подлежат на обжалване и митинг.

Четиримата наказани бяха упрекнати от Специализираната прокуратура за присъединяване в проведена незаконна група, работила на територията на Сливен и Ямбол, която от началото на май 2013 година до 27 юни 2013 година, в изискванията на продължавано закононарушение, нанесла посредством машинация вреди на възрастни хора за общо 22 928,96 лв. (част от парите са желани и получени в евро).

Най-често измамниците се представяли за лекари и убеждавали потърпевшите, че техен непосредствен страда от тежко заболяване и се нуждае от ваксина, или пък е претърпял злополука. Исканите от тях суми, с цел да " оказват помощ “ на внуци, дъщери и зетьове, варирали от 800 до 7000 лв..
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР