Деянието е наказуемо по чл. 343в, ал. 2 от Наказателния

...
Деянието е наказуемо по чл. 343в, ал. 2 от Наказателния
Коментари Харесай

Наказаха с 1 500 лв. младеж, шофирал без книжка

Деянието е наказуемо по член 343в, алинея 2 от Наказателния кодекс. Съдът освободи от наказателна отговорност 22-годишния юноша и му наложи административното наказване.

Вечерта на 6 март предходната година подсъдимият се качил зад кормилото на лек автомобил " БМВ " и дружно със собствен прочут решили да се поразходят. Шофирайки по основен път Добрич - Варна, младежът изгубил надзор над колата и самокатастрофирал в крайпътна канавка на територията на община Аксаково.

Неправоспособният лидер и неговия сателит изоставили колата без регистрационни табели на местопроизшествието, като след това след инспекция в осведомителните масиви на Министерство на вътрешните работи се стигнало до притежателя й. Младежът признал, че изгубил надзор над автомобила и аварирал. Установено било още, че лидерът е глобен по административен път с влезнало в действие наказателно разпореждане, още веднъж за шофиране без надлежно удостоверение за ръководство на МПС, за действие, осъществено в едногодишен период преди актуалното.

Решението на Варненския областен съд предстои на обжалване в 15-дневен период.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР