Burgas24.bg. Припомняме, че преди началото на разпоредителното заседание през ноември

...
Burgas24.bg. Припомняме, че преди началото на разпоредителното заседание през ноември
Коментари Харесай

Разиграва ли ни безразсъдната Йована? Връщат делото срещу хлапачката, която с глупостта си причини смърт на пътя

Burgas24.bg. Припомняме, че преди началото на разпоредителното съвещание през ноември м.г., двамата не изглеждаха по никакъв начин смирени, като от самото начало не стопираха да се подсмихват и да си шушукат.

Както съобщихме още тогава, ход на делото по този начин и не бе даден поради процесуални нарушавания. Адвокатът на ямболската госпожица Ангел Ангелов бе отхвърлен от процеса, защото в досъдебната фаза е съветвал и двамата обвинени. Бургаският апелативен съд удостовери решението делото да се върне на прокуратурата.

Припомняме, че на 7 май 2016г. Йована и Мартин пътували от Ямбол за Бургас с лек автомобил " Опел Астра “, благосъстоятелност на Василев и ръководен от него. По време на пътуването на Мартин му прилошало, (както твърди самият той) и спрял автомобила в спешната лента. Йована Милчева поискала тя да ръководи автомобила и обвиненият се съгласил, макар че знаел, че същата не има удостоверение за ръководство на МПС и й дал ръководството на автомобила.

Милчева подхванала ръководство на автомобила, като открила същия в дясната лента, в платното за придвижване, предопределено за придвижване от Бургас към София. Тя управлявала със скорост малко над 123 км./ч. в дясната лента за напряко, в посока София. Движейки се в посочената пътна лента с посочената висока скорост, почнала да се приближава – в региона на км.311 от автомагистралата, намиращ се в землището на Община Карнобат, до различен автомобил, който се движел пред нея в същата лента за придвижване, само че с по-ниска скорост на придвижване.

Поради неналичието на какъвто й да е опит, същата не следила пътната конюнктура зад нея. Обвиняемата подхванала началото на маневрата, обвързвана с отклоняване на ляво, без преди този момент да подаде какъвто й да е светлинен сигнал и без да ревизира преди началото на маневрата, в огледалата за назад виждане – както странични, по този начин и панорамно – каква е пътната конюнктура зад нея и в частност, без да ревизира дали лентата, към която е считала да се насочи (лявата) и към която се е насочила е свободна от други коли.

По същото време в лявата лента за придвижване напряко, се движел Даниел Г., с управлявания от него товарен автомобил " Ситроен “, като до него на предна дясна седалка седял татко му (починал разследване катастрофата). Двамата пътували в посока от Бургас към Сливен, като Даниел Г. се движел със скорост от към 134 км/час в лявата лента за придвижване напряко. Последният се открил в тази лента доста време преди въобще да види и приближи автомобила, в който пътували обвинените.

Маневрата, обвързвана с нахлуване в лявата лента за придвижване напряко, била осъществена от Йована ненадейно и не е била съпроводена въобще с подаването на ляв мигач. Свидетелят Даниел въобще нямал време за реакция. Последвал удар, вследствие на който са настъпили и съставомерните законови последствия.

Йована е упрекната за това, че на  7 май 2016 година на Автомагистрала " Тракия " километър 311, общ. Карнобат, при ръководство на моторно транспортно средство лек автомобил марка " Опел “, като малолетна, само че разбирайки свойството и смисъла на осъщественото и можейки да управлява постъпките си, нарушила разпоредбите за придвижване по пътищата, вследствие на което по несъобразителност и при изискванията на без значение съпричиняване с Мартин, предизвикала гибелта на Георги Г., както и междинна телесна щета на Даниел Г.

Мартин е упрекнат за това, че на същите дата и място, нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, като в качеството си на лидер и притежател на посоченото МПС е дал същото на неправоспособния лидер Йована, и по несъобразителност и при изискванията на без значение съпричиняване с Йована, предизвикал гибелта на Георги Г., както и междинна телесна щета на Даниел Г.

Припомнете си какво сподели юрист Ангел Ангелов, който е отхвърлен от делото поради процесуални нарушавания!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР