Пътят през самия мост е бил затворен заради ремонтни дейности

...
Пътят през самия мост е бил затворен заради ремонтни дейности
Коментари Харесай

След пороя: Стотици сигнали от Поморие и Сарафово, евакуираха възрастна жена


Пътят през самия мост е бил затворен поради ремонтни действия и по тази причина цялото придвижване е било пренасочено през кръговото към квартал " Сарафово ". Именно в този сектор се е образувало километрично запушване поради проливния дъжд.

Чакащите коли обаче са били сюрпризирани, когато внезапно земна маса безусловно е погълнала колите им и ги е изтласкала от пътя. От общината обявиха, че не е имало предварителни индикации, че теренът е рисков. Дали повода за свлачището са ремонтните действия, или дъждът би трябвало да откри оглед, който ще се извърши по-късно от комисия от експерти дружно с АПИ.

Зам.-кметът по превоза изясни пред Нова телевизия, че повода е изобилният дъжд, който се е изсипал за доста малко време.

Поройният дъжд трансформира Поморие във Венеция. Водата в един от кварталите е достигала съвсем до коленете. Десетки къщи са били с наводнени приземни етажи. Пороен дъжд се изля и в цялата Бургаска област. Областният шеф на Бургас Вълчо Чолаков изясни, че дъждът е спрял към 1.30 ч. през нощта. Излели са се към 110 л/кв.м в Ахтопол, над 50 л/кв.м в Бургас, над 70 л/кв.м в Малко Търново.

От Поморие и " Сарафово " са постъпили общо към 170 сигнала. Екипи на пожарната до късно са правили отводнителни действия. Има една евакуирана стара жена. Сигнали за други бедстващи не е имало. Не се е стигнало до прекъсване на електричеството.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР